Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Τάρτα σοκολάτας

Τάρτα σοκολάτας
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 25 λεπ Total Time: 45 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
    Για την τάρτα
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 γρ. κακάο, άγλυκο
  • 175 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • Για την κρέμα σοκολάτας
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Για το σερβίρισμα
  • αμύγδαλα φιλέ
Εκτέλεση
    Για την βάση
  1. Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι με το κακάο. 
    Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και την άχνη ζάχαρη και τα χτυπάω μέχρι να γίνουν μια αφράτη κρέμα. Προσθέτω το αυγό και συνεχίζω το χτύπημα για λίγα λεπτά ακόμα.

  2. Ρίχνω κουταλιά κουταλιά το μίγμα αλεύρι-κακάο και χτυπάω σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να δημιουργηθεί μια μαλακή, απαλή ζύμη.

  3. Βουτυρώνω ελαφρά τα φορμάκια και στρώνω χαρτί ψησίματος. Χωρίζω τη ζύμη σε 4 κομμάτια και τα «στρώνω» στις ταρτιέρες, πατώντας με τα χέρια για να καλυφθεί ο πάτος και τα τοιχώματα. Τρυπάω με ένα πιρούνι τη ζύμη, για να μη φουσκώσει με το ψήσιμο, και ψήνω τις τάρτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25΄.

  4. Για την κρέμα
  5. Σπάω τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και την βάζω σε ένα μεταλλικό μπολ. Βάζω το μπολ επάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν μαρί) και ανακατεύω με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος, αποσύρω το μπολ από την κατσαρόλα και ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα. Αφήνω την κρέμα για 1 ώρα τουλάχιστον, να κρυώσει και να σφίξει.

  6. Μεταφέρω την κρύα κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζω τις τάρτες.
    Πασπαλίζω με λίγα αμύγδαλα φιλέ και σερβίρω.

Keywords: τάρτα σοκολάτας

Σας ευχαριστώ!