Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Τάρτα σοκολάτα – καρύδα χωρίς ψήσιμο

Τάρτα σοκολάτα – καρύδα χωρίς ψήσιμο
<!-- [lt_recipe name="ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ-ΚΑΡΥΔΑ, ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ" servings="6-8" prep_time="20M" total_time="5H" summary="Πολύ γρήγορη και εντυπωσιακή τάρτα που δεν χρειάζεται ψήσιμο. Ο συνδυασμός σοκολάτα-καρύδα είναι εξαιρετικός." print="yes" ingredients="Για την βάση;300 γρ. μπισκότα σοκολάτας γεμιστά, ψιλοθρυμματισμένα;100 γρ. βούτυρο λιωμένο; Για την κρέμα καρύδας;400 γρ. τυρί κρέμα;½ φλιτζ. τσαγιού γάλα;3 φύλλα ζελατίνης (περίπου 6 γρ.);½ φλιτζ. τσαγιού καρύδα, φρεσκοτριμμένη; Για την κρέμα σοκολάτας;200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά;300 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο; Για το σερβίρισμα;αμύγδαλα ή φιστίκια καραμελωμένα;παγωτό καϊμάκι" ]Για τη βάση: Στρώνω με λαδόκολλα το εσωτερικό μιας φόρμας για τάρτες, με διάμετρο 24 εκ. ή ένα ταψάκι ίδιας διαμέτρου, με αποσπώμενα τοιχώματα.;Ανακατεύω καλά τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο. Αδειάζω το μίγμα στη φόρμα (ή το ταψάκι) και το απλώνω ώστε να καλύψει ομοιόμορφα τη βάση.; Για την κρέμα καρύδας: Ζεσταίνω το γάλα και διαλύω τη ζελατίνη ενώ πρώτα την έχω μαλακώσει σε κρύο νερό. Χτυπάω με αυγοδάρτη το τυρί κρέμα με το γάλα και τη ζελατίνη. Προσθέτω τη καρύδα και ανακατεύω καλά. Στρώνω το μίγμα πάνω από τη βάση της τάρτας. Βάζω τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι το μίγμα να σφίξει καλά.; Για την κρέμα σοκολάτας: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος χωρίς να την αφήσω να κάψει. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνω μέσα τη σπασμένη κουβερτούρα. Αρχίζω να ανακατεύω ασταμάτητα με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι η κουβερτούρα να λιώσει και να προκύψει ένα λείο μίγμα. Αφήνω για λίγο να κρυώσει ελαφρά και αδειάζω την κρέμα σοκολάτας επάνω στην ήδη παγωμένη κρέμα καρύδας. Ξαναβάζω τη φόρμα στο ψυγείο για άλλες 3 ώρες μέχρι να σφίξει και η δεύτερη κρέμα.;Για να σερβίρω, κόβω τη τάρτα σε κομμάτια και γαρνίρω με τρίμα από καραμελωμένα αμύγδαλα ή φιστίκι και παγωτό καϊμάκι.[/lt_recipe] -->
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cuisine
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Rest Time: 5 ώρα Total Time: 5 ώρες 20 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
    Για την βάση
  • 300 γρ. μπισκότα σοκολάτας γεμιστά, ψιλοθρυμματισμένα
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Για την κρέμα καρύδας
  • 400 γρ. τυρί κρέμα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 3 φύλλα ζελατίνης (περίπου 6 γρ.)
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη καρύδα
  • Για την κρέμα σοκολάτας
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • 300 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
  • Για το σερβίρισμα
  • αμύγδαλα ή φιστίκια καραμελωμένα
  • παγωτό καϊμάκι
Εκτέλεση
    Για τη βάση
  1. Στρώνω με λαδόκολλα το εσωτερικό μιας φόρμας για τάρτες, με διάμετρο 24 εκ. ή ένα ταψάκι ίδιας διαμέτρου, με αποσπώμενα τοιχώματα.

  2. Ανακατεύω καλά τα θρυμματισμένα μπισκότα με τη λιωμένη μαργαρίνη. Αδειάζω το μίγμα στη φόρμα (ή το ταψάκι) και το απλώνω ώστε να καλύψει ομοιόμορφα τη βάση.

  3. Για την κρέμα καρύδας
  4. Ζεσταίνω το γάλα και διαλύω τη ζελατίνη ενώ πρώτα την έχω μαλακώσει σε κρύο νερό. Χτυπάω με αυγοδάρτη το τυρί κρέμα με το γάλα και τη ζελατίνη. Προσθέτω τη καρύδα και ανακατεύω καλά. Στρώνω το μίγμα πάνω από τη βάση της τάρτας. Βάζω τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι το μίγμα να σφίξει καλά.

  5. Για την κρέμα σοκολάτας
  6. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος χωρίς να την αφήσω να κάψει. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνω μέσα τη σπασμένη κουβερτούρα. Αρχίζω να ανακατεύω ασταμάτητα με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι η κουβερτούρα να λιώσει και να προκύψει ένα λείο μίγμα. Αφήνω για λίγο να κρυώσει ελαφρά και αδειάζω την κρέμα σοκολάτας επάνω στην ήδη παγωμένη κρέμα καρύδας. Ξαναβάζω τη φόρμα στο ψυγείο για άλλες 3 ώρες μέχρι να σφίξει και η δεύτερη κρέμα.

  7. Για να σερβίρω, κόβω τη τάρτα σε κομμάτια και γαρνίρω με τρίμα από καραμελωμένα αμύγδαλα ή φιστίκι και παγωτό καϊμάκι.

Keywords: τάρτα σοκολάτα – καρύδα χωρίς ψήσιμο

Σας ευχαριστώ!