Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Τάρτα μήλου με σοκολάτα γάλακτος

Τάρτα μήλου με σοκολάτα γάλακτος
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method ,
Cuisine
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 50 λεπ Total Time: 1 ώρα 20 λεπτά.
Servings 6
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 2 φύλλα σφολιάτα βουτύρου
  • 10 μέτρια μήλα κόκκινα
  • 60 ml νερό
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 100 γρ. αγελαδινό βούτυρο + λίγο επιπλέον για την ταρτιέρα
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  1. Βουτυρώνω καλά μια ταρτιέρα διαμέτρου 22 εκ. και στρώνω με το ένα φύλλο σφολιάτας καλύπτοντας τον πυθμένα και τα τοιχώματα. Καθαρίζω όλα τα μήλα από τις φλούδες τους και αφαιρώ τους πυρήνες. Τρίβω τα μισά μήλα στο χοντρό του τρίφτη και τα άλλα μισά τα κόβω σε μικρούς κύβους.

  2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τα τριμμένα μήλα και το νερό και βράζω σε μέτρια φωτιά μέχρι τα μήλα να «πιούν» όλα τα υγρά. Πασπαλίζω με την κρυσταλλική ζάχαρη, ανακατεύω και αφήνω να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να λιώσουν και να γίνουν σαν μαρμελάδα.

  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνω το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνω τους κύβους των μήλων και σοτάρω για 6-8 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Πασπαλίζω με την καστανή ζάχαρη, ραντίζω με την βανίλια και συνεχίζω το σοτάρισμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν.
    Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C με αέρα.

  4. Τάρτα μήλου με σοκολάτα γάλακτος

    Αδειάζω την μαρμελάδα μήλου στην ταρτιέρα, πασπαλίζω με την κανέλα και σκορπίζω τις μισές σταγόνες σοκολάτας. Ισιώνω καλά με ένα κουτάλι και ρίχνω τους καραμελωμένους κύβους μήλων. Σκορπίζω τις υπόλοιπες σταγόνες σοκολάτας και αφήνω στην άκρη. Ξεδιπλώνω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και με ένα κουπάτ καρδούλα (ή στρογγυλό) κόβω μικρές καρδούλες. Αλείφω με λίγο νερό την περιφέρεια της ταρτιέρας (την άκρη της σφολιάτας) και κολλάω τις καρδούλες ολόγυρα. Ψήνω στο φούρνο για 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά η σφολιάτα.
    Αποσύρω από το φούρνο, πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και σερβίρω.

Keywords: τάρτα μήλου σοκολάτα γάλακτος

Σας ευχαριστώ!