Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

τάρτα μήλου με κρέμα αμυγδάλου και μέλι

Τάρτα μήλου
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 45 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 1 ώρα 6 λεπτά.
Servings 8
Best Season Καλοκαίρι
Περιγραφή
Αγαπημένη τάρτα μήλου με τραγανή ζύμη και βουτυρένια κρέμα αμυγδάλου. Με την ίδια βάση και κρέμα μπορείτε το καλοκαίρι να φτιάξετε ροδακινόπιτα, βερικοκόπιτα ή δαμασκηνόπιτα.
Υλικά
    Για τη ζύμη
    Για την κρέμα αμυγδάλου
    Για την επιφάνεια
    Για το γλασάρισμα
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 380 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 225 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, καλά παγωμένο και κομμένο σε κύβους + λίγο επιπλέον για τη φόρμα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού παγωμένο νερό
  • 1 φλιτζ. τσαγιού παγάκια
  • 60 γρ. μηλόξιδο
  • 1 αυγό χτυπημένο με 1 κουτ. σούπας νερό, για το άλειμμα
  • 180 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak soft
  • 150 γρ. μέλι
  • 250 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 2 αυγά
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 μήλα κόκκινα
  • 2 ξινόμηλα
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 50 γρ. μέλι
  • 20 γρ. νερό
  • ½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
Οδηγίες
    Για τη ζύμη:
  1. blank Σε ένα μπολ βάζω το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ρίχνω τους κύβους του βουτύρου και «δουλεύω» με τα δάχτυλά μου μέχρι να γίνουν να χοντρά ψίχουλα ψωμιού. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω το νερό, το μηλόξιδο και τα παγάκια. Αρχίζω να προσθέτω σταδιακά κουταλιές από το υγρό μέσα στο μπολ με τα ψίχουλα και δουλεύω με τα χέρια μέχρι να ενωθούν σε ενιαία ζύμη (θα χρειαστούν περίπου 7-8 κουταλιές). Τυλίγω τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο για 2 ώρες.
  2. blankΒγάζω τη ζύμη από το ψυγείο, την τοποθετώ ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικό χαρτί και με την βοήθεια του χοντρού πλάστη ανοίγω σε λεπτό, στρογγυλό φύλλο (περίπου 6 χιλ. πάχος). Θα χρειαστεί λίγη προσπάθεια γιατί η ζύμες που περιέχουν βούτυρο σκληραίνουν αρκετά στο ψυγείο.
  3. blankΜεταφέρω τη ζύμη σε στρογγυλή ταρτιέρα 22 εκ. και πιέζω να καλύψω τη βάση και τα τοιχώματα. Βάζω στο ψυγείο για 15 λεπτά και ετοιμάζω τη γέμιση.
  4. Για τη γέμιση:
  5. blank Σε ένα μπολ ανακατεύω με τη σπάτουλα το βούτυρο και το μέλι. Προσθέτω την πούδρα αμυγδάλου, τα αυγά, τη βανίλια και το αλάτι και ανακατεύω καλά.
  6. Για την τάρτα:
  7. blank Προθερμαίνω το φούρνο στους 220°C με αέρα. Βγάζω την ταρτιέρα από το ψυγείο και αδειάζω την γέμιση αμυγδάλου. Απλώνω με μια σπάτουλα έτσι ώστε να καλύψω όλη την τάρτα, ισόπαχα. Επαναφέρω την ταρτιέρα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσω τα μήλα.
  8. blankΒάζω το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ. Πλένω καλά τα μήλα χωρίς να τα ξεφλουδίσω, τα κόβω στη μέση και αφαιρώ τους πυρήνες. Με ένα κοφτερό μαχαίρι ή με μαντολίνο τα κόβω σε λεπτά φετάκια. Ρίχνω τα φετάκια στο μπολ με το χυμό λεμονιού και ανακατεύω απαλά ώστε να βραχούν και να μη μαυρίσουν.
  9. blankΒγάζω την τάρτα από το ψυγείο και τοποθετώ τις φέτες των μήλων εναλλάξ (κόκκινο-πράσινο) μισοβυθίζοντάς τες στην κρέμα. Αλείφω τις άκρες της ζύμης με το χτυπημένο αυγό και βάζω την τάρτα στο φούρνο. Ψήνω για 20 λεπτά. Χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 190°C και συνεχίζω το ψήσιμο για 35 λεπτά ακόμη.
  10. blankΑποσύρω από το φούρνο και αφήνω την τάρτα να σταθεί για 10 λεπτά. Αλείφω με το μείγμα του γλασαρίσματος και την αφήνω να κρυώσει.
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 8


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: τάρτα μήλου κρέμα αμυγδάλου μέλι

Σας ευχαριστώ!