Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

τάρτα μηλόπιτα με κρέμα μπισκότου

τάρτα μηλόπιτα με κρέμα μπισκότου
<!-- [lt_recipe name=|ΤΑΡΤΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ MΠΙΣΚΟΤΟΥ| servings=|6| prep_time=|20M| cook_time=|1H| summary=|Μια ονειρεμένη τάρτα, πεντανόστιμη αλλά κυρίως εντυπωσιακή. Η κρέμα μπισκότου είναι μαγική!| print=|yes| ingredients=|2 φύλλα σφολιάτας βουτύρου ZYMH ΧΑΧΝΩΝ;200 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA;200 ml γάλα;100 γρ. ζάχαρη;60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ;Σπόρους από 1 λοβό βανίλιας;6 μπισκότα πίτουρου ΒΙΟΛΑΝΤΑ, τριμμένα;2 αυγά;2 μήλα ΖΑΓΟΡΙΝ;3 κουτ. σούπας μαρμελάδα βερίκοκο;Βούτυρο LURPAK για επάλειψη| ]Για την κρέμα: Βάζω την κρέμα γάλακτος και το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και τα ζεσταίνω. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλεύρι. Προσθέτω με αργή ροή τα ζεστά γάλατα ανακατεύοντας συνεχώς. Επαναφέρω το μείγμα στην κατσαρόλα, προσθέτω τα σποράκια βανίλιας και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά, σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω την κρέμα να κρυώσει. Αφού κρυώσει, προσθέτω τα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύω.;Για την τάρτα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Πλένω καλά τα μήλα, τα κόβω στη μέση, αφαιρώ τους πυρήνες και τα κόβω σε λεπτά φετάκια πάχους ½ εκ..;Aνοίγω το πρώτο φύλλο σφολιάτας στον πάγκο της κουζίνας και τοποθετώ επάνω του μια ταρτιέρα διαμέτρου 22-24 εκ. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω ένα δίσκο, αφήνοντας περίπου 2 εκατοστά περιθώριο από τα τοιχώματα της φόρμας. Αναποδογυρίζω την φόρμα, την βουτυρώνω και απλώνω τον δίσκο σφολιάτας προσαρμόζοντάς τον καλά στη βάση και τα τοιχώματα. Αδειάζω την κρέμα μπισκότου και την απλώνω να είναι παντού ισόπαχη.;Ανοίγω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και κόβω λωρίδες φάρδους 1½ εκατοστού. Τοποθετώ μια σειρά φετάκια μήλου, όρθια γύρω από την περιφέρεια της κρέμας με τέτοιο τρόπο ώστε η μια φέτα να μισοκαλύπτει την άλλη. Παίρνω μια λωρίδα από τη σφολιάτα και την τοποθετώ όρθια, μπροστά από τις φέτες μήλου.;Συνεχίζω βάζοντας άλλη μια σειρά φέτες μήλου με τον ίδιο τρόπο και 1 λωρίδα σφολιάτας. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο ώστε να δημιουργηθούν κύκλοι από φέτες μήλων και λωρίδες σφολιάτας.;Αλείφω την τάρτα με λίγο βούτυρο και με τη μαρμελάδα βερίκοκο και ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά. Ανοίγω το φούρνο, σκεπάζω με ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί για να μη πάρει άλλο χρώμα και συνεχίζω το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμη. ;Αφήνω τη μηλόπιτα να κρυώσει, την ξεφορμάρω και αν θέλω πασπαλίζω με λίγη ζάχαρη άχνη. Σερβίρω αμέσως.[/lt_recipe] -->

Μια ονειρεμένη τάρτα, πεντανόστιμη αλλά κυρίως εντυπωσιακή. Η κρέμα μπισκότου είναι μαγική!

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 1 ώρα Rest Time: 1 λεπ Total Time: 1 ώρα 21 λεπτά.
Servings 6
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Μια ονειρεμένη τάρτα, πεντανόστιμη αλλά κυρίως εντυπωσιακή. Η κρέμα μπισκότου είναι μαγική!
Υλικά
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 2 φύλλα σφολιάτας βουτύρου ZYMH ΧΑΧΝΩΝ
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA
  • 200 ml γάλα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • Σπόρους από 1 λοβό βανίλιας
  • 6 μπισκότα πίτουρου ΒΙΟΛΑΝΤΑ, τριμμένα
  • 2 αυγά
  • 2 μήλα ΖΑΓΟΡΙΝ
  • 3 κουτ. σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
  • Βούτυρο LURPAK για επάλειψη
Οδηγίες
    Για την κρέμα:
  1. blank Βάζω την κρέμα γάλακτος και το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και τα ζεσταίνω. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλεύρι. Προσθέτω με αργή ροή τα ζεστά γάλατα ανακατεύοντας συνεχώς. Επαναφέρω το μείγμα στην κατσαρόλα, προσθέτω τα σποράκια βανίλιας και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά, σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω την κρέμα να κρυώσει. Αφού κρυώσει, προσθέτω τα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύω.
  2. Για την τάρτα:
  3. blank Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Πλένω καλά τα μήλα, τα κόβω στη μέση, αφαιρώ τους πυρήνες και τα κόβω σε λεπτά φετάκια πάχους ½ εκ..
  4. blankAνοίγω το πρώτο φύλλο σφολιάτας στον πάγκο της κουζίνας και τοποθετώ επάνω του μια ταρτιέρα διαμέτρου 22-24 εκ. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω ένα δίσκο, αφήνοντας περίπου 2 εκατοστά περιθώριο από τα τοιχώματα της φόρμας. Αναποδογυρίζω την φόρμα, την βουτυρώνω και απλώνω τον δίσκο σφολιάτας προσαρμόζοντάς τον καλά στη βάση και τα τοιχώματα. Αδειάζω την κρέμα μπισκότου και την απλώνω να είναι παντού ισόπαχη.
  5. blankΑνοίγω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και κόβω λωρίδες φάρδους 1½ εκατοστού. Τοποθετώ μια σειρά φετάκια μήλου, όρθια γύρω από την περιφέρεια της κρέμας με τέτοιο τρόπο ώστε η μια φέτα να μισοκαλύπτει την άλλη. Παίρνω μια λωρίδα από τη σφολιάτα και την τοποθετώ όρθια, μπροστά από τις φέτες μήλου.
  6. blankΣυνεχίζω βάζοντας άλλη μια σειρά φέτες μήλου με τον ίδιο τρόπο και 1 λωρίδα σφολιάτας. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο ώστε να δημιουργηθούν κύκλοι από φέτες μήλων και λωρίδες σφολιάτας.
  7. blankΑλείφω την τάρτα με λίγο βούτυρο και με τη μαρμελάδα βερίκοκο και ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά. Ανοίγω το φούρνο, σκεπάζω με ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί για να μη πάρει άλλο χρώμα και συνεχίζω το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμη.
  8. blankΑφήνω τη μηλόπιτα να κρυώσει, την ξεφορμάρω και αν θέλω πασπαλίζω με λίγη ζάχαρη άχνη. Σερβίρω αμέσως.
Keywords: τάρτα μηλόπιτα κρέμα μπισκότου

Σας ευχαριστώ!