Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Τάρτα με ζύμη φυστικιών και γέμιση με σύκα

Τάρτα με ζύμη φυστικιών και γέμιση με σύκα
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 50 λεπ Total Time: 1 ώρα 10 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
    Για τη ζύμη
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 120 γρ. βούτυρο, λιωμένο, χωρίς να το αφήσω να κάψει
  • 80 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
  • 80 γρ. αμυγδαλόσκονη (θα τη βρείτε και έτοιμη, σε σακουλάκια, στα ράφια των σούπερ μάρκετ)
  • 100 γρ. ψίχα από ανάλατα φιστίκια Αιγίνης, αλεσμένα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ψιλή σκόνη
  • Για τη γέμιση
  • 10 - 12 μεγάλα φρέσκα σύκα της αρεσκείας σας, καλά πλυμένα, όχι καθαρισμένα, κομμένα στη μέση
  • 3 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση
  1. Χτυπάω στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα ανοιχτόχρωμο και αφράτο. Προσθέτω το βούτυρο, το σιμιγδάλι, την αμυγδαλόσκονη και τη σκόνη φυστικιών και ανακατεύω καλά με μια μαρίζ, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα ομοιογενές και λείο. Το μείγμα αυτό θα μοιάζει με παχύ χυλό και όχι με κλασική ζύμη τάρτας.

  2. Χτυπάω στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα ανοιχτόχρωμο και αφράτο. Προσθέτω το βούτυρο, το σιμιγδάλι, την αμυγδαλόσκονη και τη σκόνη φυστικιών και ανακατεύω καλά με μια μαρίζ, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα ομοιογενές και λείο. Το μείγμα αυτό θα μοιάζει με παχύ χυλό και όχι με κλασική ζύμη τάρτας.

Keywords: τάρτα με ζύμη φυστικιών,γέμιση με σύκα

Σας ευχαριστώ!