Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Τάρτα με σταφύλια και κρέμα φουντουκιού

Τάρτα με σταφύλια και κρέμα φουντουκιού
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 30 λεπ Total Time: 50 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 1 φύλλο έτοιμη ζύμη σφολιάτα
  • λίγο λιωμένο βούτυρο, για το άλειμμα της ταρτιέρας
  • Για τη γέμιση
  • 3 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • 50 ml γάλα εβαπορέ
  • 125 γρ. φουντούκια, αλεσμένα στο μούλτι μέχρι να γίνουν ψιλή σκόνη
  • 1 κουτ. σούπας μαύρη σταφίδα
  • 1 τσαμπί σταφύλι, κατά προτίμηση σουλτανίνα (τις ρόγες)
Εκτέλεση
    Γέμιση
  1. Σε ένα μπολ βάζω τους κρόκους από τα δύο αυγά και το τρίτο αυγό, ολόκληρο (κρόκος και ασπράδι). Προσθέτω την κρέμα γάλακτος, το γάλα εβαπορέ, τη σκόνη φουντουκιών και τις σταφίδες. Χτυπάω τα υλικά με το μίξερ, μέχρι να ετοιμάσω ένα μείγμα όσο το δυνατόν πιο ομοιογενές. Αφήνω κατά μέρος.

  2. Τάρτα
  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Βουτυρώνω ελαφρώς μια στρογγυλή ταρτιέρα (ή ένα ρηχό ταψάκι) με διάμετρο 26 εκ. Απλώνω τη σφολιάτα στο ταψάκι, προσέχοντας να εφαρμόσει καλά και στα τοιχώματα, και κόβω με ένα μαχαιράκι τα περισσεύματα. Την τρυπάω σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι και αδειάζω εκεί την κρέμα φουντουκιού. Ισιώνω την επιφάνεια με μια σπάτουλα.

  4. Τάρτα με σταφύλια και κρέμα φουντουκιού

    Τοποθετώ τις ρώγες του σταφυλιού στην κρέμα κυκλικά και με όμορφο τρόπο, μισοβυθίζοντάς τις στην κρέμα.
    Ψήνω την τάρτα για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κρέμα και η ζύμη. Την αφήνω να γίνει χλιαρή και τη σερβίρω. Αν θέλω, πασπαλίζω κάθε μερίδα με λίγη ζάχαρη άχνη.

Keywords: τάρτα με σταφύλια,κρέμα φουντουκιού

Σας ευχαριστώ!