Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Τάρτα με παντζάρια και κατσικίσιο τυρί

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 40 λεπ Total Time: 1 ώρα
Servings 4
Υλικά
  • 1 φύλλο σφολιάτα βουτύρου ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 250 γρ. κατσικίσιο τυρί (bûche de chèvre)
  • 500 γρ. μικρά παντζάρια
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα με κόκκους
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • 1 κουτ. γλυκού κάρι
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγο βούτυρο για το άλειμμα της ταρτιέρας
Εκτέλεση
  1. Καθαρίζω τα παντζάρια, τα βάζω σε μια κατσαρόλα, αλατίζω και βράζω για 15 λεπτά. Τα σουρώνω και τα αφήνω στην άκρη.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά μια ταρτιέρα και στρώνω εκεί την σφολιάτα βουτύρου.

  3. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτω τη μουστάρδα, τα μυρωδικά, το κάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αδειάζω το μείγμα στην ταρτιέρα μοιράζω τα παντζάρια. Κόβω το τυρί σε χονδρές φέτες και το βάζω ενδιάμεσα από τα παντζάρια. Ψήνω την τάρτα στο φούρνο για 40 λεπτά.

Keywords: τάρτα με παντζάρια,κατσικίσιο τυρί

Σας ευχαριστώ!