Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

ταρτα με μανιταρια, μπλε τυρι δανιας & χαβιαρι πιπεριας

ταρτα με μανιταρια, μπλε τυρι δανιας & χαβιαρι πιπεριας
\n

<!-- [lt_recipe name=| ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ & ΧΑΒΙΑΡΙ ΠΙΠΕΡΙΑΣ | servings=|6-8| prep_time=|40M| cook_time=|40M| total_time=|1H| summary=| Οι μανιταρόταρτες είναι από τις πιο αγαπημένες μου. Χορταστικές και γευστικές είναι ότι πρέπει για πρώτο πιάτο. Ο συνδυασμός μανιτάρι-μπλε τυρί είναι πραγματικά εξαιρετικός. | print=|yes| ingredients=|Για την τάρτα ;80 γρ. βούτυρο Lurpak, κομμένο σε μικρούς κύβους, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα + λίγο επιπλέον για το άλειμμα της ταρτιέρας ;180 γρ. γιαούρτι στραγγιστό ;250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Mύλοι Δάκου ;½ κουτ. γλυκού αλάτι ;Για τη γέμιση ;300 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε χοντρά κομμάτια ;1 κουτ. γλυκού πάστα σκόρδου ;1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή ;2 κουτ. σούπας βούτυρο Lurpak ;80 ml λευκό κρασί Κτήμα Avantis ;3 αυγά ελαφρά χτυπημένα ;400 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla ;200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη, Arla ;200 γρ. χαβιάρι γλυκιάς πιπεριάς, Μπέλλης ;100 γρ. μπλε τυρί Castello Danablu, Arla ;½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο ;αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι | ] Για την τάρτα: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω βάζω το αλεύρι και το βούτυρο και «δουλεύω» με τα δάχτυλά μου μέχρι να δημιουργηθεί ένα ψιχουλιαστό μείγμα. Προσθέτω το αλάτι και το γιαούρτι και ζυμώνω με τα χέρια μου μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη. Την πλάθω σε μπάλα, την τυλίγω με διάφανη μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον πριν την χρησιμοποιήσω. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. ;Ξετυλίγω τη ζύμη επάνω σε μια επίπεδη και ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγω με τον πλάστη σε φύλλο διαμέτρου 30 εκ., δηλαδή λίγο μεγαλύτερη από τη διάμετρο της ταρτιέρας. Δεν αφήνω αυτή τη ζύμη να μαλακώσει γιατί περιέχει γιαούρτι που τη διατηρεί αρκετά μαλακή και εύπλαστη. Βουτυρώνω μια ταρτιέρα με ψηλά τοιχώματα διαμέτρου 26 εκ. και στρώνω το φύλλο στο σκεύος, καλύπτοντας τα τοιχώματα. Ψήνω την άδεια τάρτα για 15 λεπτά. ;Για τη γέμιση: Βάζω τις 2 κουταλιές βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθούν. Ρίχνω τα μανιτάρια και σοτάρω μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτω την πάστα σκόρδου και σβήνω με το κρασί. Αφήνω τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά μέχρι να στεγνώσουν από τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με τη ρίγανη. ;Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω τα αυγά με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτω τη μοτσαρέλα, το μπλε τυρί, τον άνηθο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αδειάζω τη γέμιση στην προψημένη τάρτα. Με ένα μεγάλο κουτάλι σκορπίζω το χαβιάρι πιπεριάς ψήνω την τάρτα για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Αποσύρω από τον φούρνο και αφήνω την τάρτα να σταθεί για 15 λεπτά πριν την κόψω.[/lt_recipe] -->

\n

Οι μανιταρόταρτες είναι από τις πιο αγαπημένες μου. Χορταστικές και γευστικές είναι ότι πρέπει για πρώτο πιάτο. Ο συνδυασμός μανιτάρι-μπλε τυρί είναι πραγματικά εξαιρετικός.

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 40 λεπ Cook Time: 40 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 1 ώρα 21 λεπτά.
Servings 6
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Οι μανιταρόταρτες είναι από τις πιο αγαπημένες μου. Χορταστικές και γευστικές είναι ότι πρέπει για πρώτο πιάτο. Ο συνδυασμός μανιτάρι-μπλε τυρί είναι πραγματικά εξαιρετικός.
Υλικά
    Για την τάρτα
    Για τη γέμιση
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 80 γρ. βούτυρο Lurpak, κομμένο σε μικρούς κύβους, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα + λίγο επιπλέον για το άλειμμα της ταρτιέρας
  • 180 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Mύλοι Δάκου
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 300 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 1 κουτ. γλυκού πάστα σκόρδου
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο Lurpak
  • 80 ml λευκό κρασί Κτήμα Avantis
  • 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη, Arla
  • 200 γρ. χαβιάρι γλυκιάς πιπεριάς, Μπέλλης
  • 100 γρ. μπλε τυρί Castello Danablu, Arla
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
    Για την τάρτα:
  1. blank Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω βάζω το αλεύρι και το βούτυρο και «δουλεύω» με τα δάχτυλά μου μέχρι να δημιουργηθεί ένα ψιχουλιαστό μείγμα. Προσθέτω το αλάτι και το γιαούρτι και ζυμώνω με τα χέρια μου μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη. Την πλάθω σε μπάλα, την τυλίγω με διάφανη μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον πριν την χρησιμοποιήσω. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.
  2. blankΞετυλίγω τη ζύμη επάνω σε μια επίπεδη και ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγω με τον πλάστη σε φύλλο διαμέτρου 30 εκ., δηλαδή λίγο μεγαλύτερη από τη διάμετρο της ταρτιέρας. Δεν αφήνω αυτή τη ζύμη να μαλακώσει γιατί περιέχει γιαούρτι που τη διατηρεί αρκετά μαλακή και εύπλαστη. Βουτυρώνω μια ταρτιέρα με ψηλά τοιχώματα διαμέτρου 26 εκ. και στρώνω το φύλλο στο σκεύος, καλύπτοντας τα τοιχώματα. Ψήνω την άδεια τάρτα για 15 λεπτά.
  3. Για τη γέμιση:
  4. blank Βάζω τις 2 κουταλιές βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθούν. Ρίχνω τα μανιτάρια και σοτάρω μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτω την πάστα σκόρδου και σβήνω με το κρασί. Αφήνω τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά μέχρι να στεγνώσουν από τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με τη ρίγανη.
  5. blankΣε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω τα αυγά με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτω τη μοτσαρέλα, το μπλε τυρί, τον άνηθο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αδειάζω τη γέμιση στην προψημένη τάρτα. Με ένα μεγάλο κουτάλι σκορπίζω το χαβιάρι πιπεριάς ψήνω την τάρτα για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Αποσύρω από τον φούρνο και αφήνω την τάρτα να σταθεί για 15 λεπτά πριν την κόψω.
Keywords: ταρτα μανιταρια

Σας ευχαριστώ!