Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Τάρτα με κρεμμύδια και αντζούγιες

Τάρτα με κρεμμύδια και αντζούγιες
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Χρόνος
Prep Time: 40 λεπ Cook Time: 35 λεπ Total Time: 1 ώρα 15 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
    Για τη βάση
  • 1 έτοιμο φύλλο κουρού (ή 1 φύλλο σφολιάτας)
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, για το άλειμμα
  • Για τη γέμιση
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 8 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1 κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη
  • 150 γρ. φιλέτα αντζούγιας σε λάδι, ξεπλυμένα και καλά στραγγισμένα
  • 1 κουτ. σούπας κάπαρη, ξεπλυμένη και καλά στραγγισμένη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσια, κομμένες στη μέση
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι, φρέσκο ή ξερό
  • ελάχιστο (ή καθόλου) αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Αλείφω με ελαιόλαδο δύο μικρού μεγέθους ταρτιέρες με διάμετρο 12 - 14 εκ. Κόβω το φύλλο κουρού (ή σφολιάτας) στη μέση και στρώνω κάθε κομμάτι σε μία ταρτιέρα, εφαρμόζοντας καλά και στα τοιχώματα. Κόβω με ένα μαχαιράκι τα περισσεύματα. Τρυπάω τις ζύμες με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία, τις σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη και τις βάζω στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσω τη γέμιση.

  2. Γέμιση
  3. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε πολύ χαμηλή φωτιά και σοτάρω τα κρεμμύδια για 25 - 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα τελευταία 5 λεπτά ρίχνω και το σκόρδο. Στο τέλος, πασπαλίζω με τη ζάχαρη, ανακατεύω καλά και αποσύρω από τη φωτιά. Αφήνω το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.

  4. Πολτοποιώ τις αντζούγιες και την κάπαρη στο μπλέντερ ή στο μούλτι, προσθέτω το θυμάρι και ανακατεύω καλά.

  5. Τάρτες
  6. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Βγάζω τις ζύμες από το ψυγείο, αφαιρώ τις μεμβράνες και μοιράζω το μείγμα των κρεμμυδιών στο εσωτερικό κάθε τάρτας. Τα στρώνω ομοιόμορφα και από πάνω μοιράζω τον πολτό αντσούγιας-κάππαρης. Σκορπίζω τις ελιές σε κάθε τάρτα και ψήνω για περίπου 35 λεπτά, στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Τις σερβίρω ζεστές ή κρύες.

Keywords: ταρτα με κρεμμυδια αντζουγιεσ

Σας ευχαριστώ!