Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Τάρτα με κρέμα τυριών, πιπεριές και λαδοτύρι

Τάρτα με κρέμα τυριών, πιπεριές και λαδοτύρι

<!-- [lt_recipe name=|ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΩΝ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΔΟΤΥΡΙ| servings=|4| prep_time=|15M| cook_time=|40M| summary=|Η τάρτα με πιπεριές είναι πικάντικη, πολύχρωμη και γευστικότατη. Προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε ελληνικές πιπεριές από τη Φλώρινα και αν θέλετε να προσθέσετε 1-2 πιπερίτσες καυτερές που θα δώσουν πιο μερακλίδικο τόνο και θα είναι ιδανική να την συνοδέψετε με μπυρίτσα ή ουζάκι.| print=|yes| ingredients=|6 χωριάτικα φύλλα;1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε ροδέλες;2 πράσινες πιπεριές κέρατο, κομμένες σε ροδέλες;150 γρ. (καθαρό βάρος) λαδοτύρι Μυτιλήνης ΠΟΠ (κρατάω το λάδι του για το άλειμμα των φύλλων) Θα το βρείτε σε γυάλινα βαζάκια κομμένο σε μπαστουνάκια ή κύβους;80 γρ. πάστα κόκκινης πιπεριάς (θα τη βρείτε σε βαζάκια στα σούπερ μάρκετ);Για την κρέμα;200 ml κρέμα γάλακτος;3 αυγά;200 γρ. τυρί κρέμα;Φύλλα από 3 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη;Φύλλα από 3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι;8-10 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα;Λίγο αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι| ]Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Λαδώνω ελαφρά μια μακρόστενη ταρτιέρα με λίγο από το λάδι του τυριού. Ανοίγω το πρώτο χωριάτικο φύλλο το λαδώνω καλά και το διπλώνω στη μέση. Το μεταφέρω στην ταρτιέρα και επαναλαμβάνω με δύο ακόμη διπλωμένα φύλλα.;Λαδώνω τα άλλα 3 χωριάτικα φύλλα και τα στρώνω αφήνοντας να εξέχουν από τα πλαϊνά της ταρτιέρας.;Για την κρέμα: Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω τα αυγά με το σύρμα να αφρατέψουν. Προσθέτω το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος τα μυρωδικά και λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύω καλά. Αδειάζω το μείγμα στην άδεια ταρτιέρα.;Απλώνω τις πιπεριές και σκορπίζω την πάστα κόκκινης πιπεριάς. Ψήνω την τάρτα για 30 λεπτά. Βγάζω από το φούρνο, σκορπίζω το λαδοτύρι και επαναφέρω στο φούρνο συνεχίζοντας το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη μέχρι να μισολιώσει το λαδοτύρι.[/lt_recipe] -->

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 40 λεπ Total Time: 55 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 6 χωριάτικα φύλλα
  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε ροδέλες
  • 2 πράσινες πιπεριές κέρατο, κομμένες σε ροδέλες
  • 150 γρ. (καθαρό βάρος) λαδοτύρι Μυτιλήνης ΠΟΠ (κρατάω το λάδι του για το άλειμμα των φύλλων) Θα το βρείτε σε γυάλινα βαζάκια κομμένο σε μπαστουνάκια ή κύβους
  • 80 γρ. πάστα κόκκινης πιπεριάς (θα τη βρείτε σε βαζάκια στα σούπερ μάρκετ)
  • Για την κρέμα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 αυγά
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • Φύλλα από 3 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη
  • Φύλλα από 3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • 8-10 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • Λίγο αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Λαδώνω ελαφρά μια μακρόστενη ταρτιέρα με λίγο από το λάδι του τυριού. Ανοίγω το πρώτο χωριάτικο φύλλο το λαδώνω καλά και το διπλώνω στη μέση. Το μεταφέρω στην ταρτιέρα και επαναλαμβάνω με δύο ακόμη διπλωμένα φύλλα.

  2. Λαδώνω τα άλλα 3 χωριάτικα φύλλα και τα στρώνω αφήνοντας να εξέχουν από τα πλαϊνά της ταρτιέρας.

  3. Για την κρέμα
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω τα αυγά με το σύρμα να αφρατέψουν. Προσθέτω το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος τα μυρωδικά και λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύω καλά. Αδειάζω το μείγμα στην άδεια ταρτιέρα.

  5. Απλώνω τις πιπεριές και σκορπίζω την πάστα κόκκινης πιπεριάς. Ψήνω την τάρτα για 30 λεπτά. Βγάζω από το φούρνο, σκορπίζω το λαδοτύρι και επαναφέρω στο φούρνο συνεχίζοντας το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη μέχρι να μισολιώσει το λαδοτύρι.

Keywords: καλοκαιρινή τάρτα κρέμα τυριών

Σας ευχαριστώ!