Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Τάρτα με κολοκύθα, κρεμμύδια και γιαούρτι

Τάρτα με κολοκύθα, κρεμμύδια και γιαούρτι

<!-- [lt_recipe name=|ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ, ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ| servings=|6| prep_time=|1H| cook_time=|40M| summary=|Αν δεν σας αρέσει το κύμινο, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με τζίντζερ ή κάρυ. Ταιριάζουν εξίσου καλά και τα δύο.| print=|yes| ingredients=|Για τη βάση;1 δόση ζύμης μπριζέ με γιαούρτι ή με ελαιόλαδο;1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, για τη φόρμα;Για τη γέμιση;1 κιλό ψίχα κολοκύθας, σε κύβους των 2 εκ.;2 κρεμμύδια ξερά, κομμένο σε κύβους των 2 εκ.;1 κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη;3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, χτυπημένα;200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό;60 γρ. κρέμα γάλακτος;100 γρ. τυρί κρέμα;3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο;αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι| ]Για τη βάση: Λαδώνω ελαφρά μια ταρτιέρα με διάμετρο 26 – 28 εκ. και στρώνω εκεί το φύλλο ζύμης, καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Τρυπάω τη ζύμη σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι, την καλύπτω με διάφανη μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο για 45 λεπτά, μέχρι να ετοιμάσω τη γέμιση.;Για τη γέμιση: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Στρώνω μια λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί και απλώνω εκεί τους κύβους κολοκύθας και κρεμμυδιού. Τους ψήνω για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν (δεν θα μαλακώσουν ιδιαίτερα, αλλά αυτό θα γίνει στη συνέχεια, όταν θα ψήσω την τάρτα). Βγάζω το ταψί από το φούρνο και πασπαλίζω αμέσως τους καυτούς κύβους με το ½ κουταλάκι κύμινο. Τους ανακατεύω μέσα στο ταψί και τους αφήνω να κρυώσουν λίγο.;Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα αυγά, το γιαούρτι, το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω καλά. Προσθέτω το υπόλοιπο κύμινο, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω. Τέλος, προσθέτω την κολοκύθα και τα κρεμμύδια και ανακατεύω απαλά.;Για την τάρτα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βγάζω από το ψυγείο τη φόρμα με τη ζύμη, αφαιρώ τη διάφανη μεμβράνη και αδειάζω τη γέμιση στη ζύμη. Περιχύνω με το ελαιόλαδο και ψήνω την τάρτα για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Τη σερβίρω ζεστή.[/lt_recipe] -->

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 1 ώρα Cook Time: 40 λεπ Total Time: 1 ώρα 40 λεπτά.
Servings 6
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
    Για τη βάση
  • 1 δόση ζύμης μπριζέ με γιαούρτι ή με ελαιόλαδο*
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, για τη φόρμα
  • Για τη γέμιση
  • 1 κιλό ψίχα κολοκύθας, σε κύβους των 2 εκ.
  • 2 κρεμμύδια ξερά, κομμένο σε κύβους των 2 εκ.
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, χτυπημένα
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 60 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
    Για τη βάση
  1. Λαδώνω ελαφρά μια ταρτιέρα με διάμετρο 26 - 28 εκ. και στρώνω εκεί το φύλλο ζύμης (μπριζέ με γιαούρτι ή μπριζέ με ελαιόλαδο), καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Τρυπάω τη ζύμη σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι, την καλύπτω με διάφανη μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο για 45 λεπτά, μέχρι να ετοιμάσω τη γέμιση.

  2. Για τη γέμιση
  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Στρώνω μια λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί και απλώνω εκεί τους κύβους κολοκύθας και κρεμμυδιού. Τους ψήνω για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν (δεν θα μαλακώσουν ιδιαίτερα, αλλά αυτό θα γίνει στη συνέχεια, όταν θα ψήσω την τάρτα). Βγάζω το ταψί από το φούρνο και πασπαλίζω αμέσως τους καυτούς κύβους με το ½ κουταλάκι κύμινο. Τους ανακατεύω μέσα στο ταψί και τους αφήνω να κρυώσουν λίγο.

  4. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα αυγά, το γιαούρτι, το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω καλά. Προσθέτω το υπόλοιπο κύμινο, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω. Τέλος, προσθέτω την κολοκύθα και τα κρεμμύδια και ανακατεύω απαλά.

  5. Για την τάρτα
  6. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βγάζω από το ψυγείο τη φόρμα με τη ζύμη, αφαιρώ τη διάφανη μεμβράνη και αδειάζω τη γέμιση στη ζύμη. Περιχύνω με το ελαιόλαδο και ψήνω την τάρτα για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Τη σερβίρω ζεστή.

Keywords: ταρτα κολοκυθα

Σας ευχαριστώ!