Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Τάρτα με δύο σοκολάτες και φουντούκια

Τάρτα με δύο σοκολάτες και φουντούκια
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 30 λεπ Rest Time: 3 ώρα Total Time: 4 ώρες
Servings 6
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
    Για τη ζύμη
  • 100 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 40 γρ. σκόνη κακάο, καλής ποιότητας
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό, ελαφρώς χτυπημένο
  • Για μαύρη γκανάζ
  • 200 γρ. σοκολάτα 70% κακάο, ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα, και χοντροσπασμένα
  • Για την λευκή γκανάζ
  • 300 γρ. λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 160 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα, τριμμένα σκόνη
Εκτέλεση
    Για τη ζύμη
  1. Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει. Προσθέτω το αλεύρι και το κακάο, κοσκινισμένα, χτυπάω μέχρι να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά και τέλος ρίχνω το αυγό. Χτυπάω για λίγο ακόμη, μέχρι να φτιάξω μια εύπλαστη ζύμη, την οποία πλάθω σε μπάλα, τυλίγω σε διάφανη μεμβράνη και βάζω για 1 ώρα στο ψυγείο.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω ελαφρώς μια ταρτιέρα ή τέσσερα ατομικά ταρτάκια.

  3. Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και με τον πλάστη την ανοίγω επάνω σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, σε στρογγυλό φύλλο διαμέτρου περίπου 24 εκ. και πάχους 1/2 εκ. Το στρώνω προσεκτικά στη βουτυρωμένη φόρμα (ή στο ταψάκι). Κόβω ένα μεγάλο αντικολλητικό χαρτί και το τοποθετώ επάνω από τη ζύμη. Γεμίζω την ταρτιέρα με ρεβίθια ή ρύζι και ψήνω για 15 λεπτά. Βγάζω την ταρτιέρα από τον φούρνο, αφαιρώ τα ρεβίθια και το αντικολλητικό χαρτί και συνεχίζω το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμα.
    Βγάζω την τάρτα από τον φούρνο και την αφήνω να κρυώσει.

  4. Για τις γκανάζ
  5. Βάζω την κρέμα γάλακτος και την ζεσταίνω μέχρι να πάρει μια βράση. Σπάω την σοκολάτα σε ένα μπολ και ρίχνω την καυτή κρέμα γάλακτος. Αφήνω τα υλικά για 1 λεπτό και ανακατεύω καλά με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να δημιουργηθεί ένα ωραίο μείγμα. Προσθέτω τα φουντούκια, ανακατεύω και αφήνω στην άκρη.
    Για την λευκή γκανάζ ακολουθώ την ίδια ακριβώς διαδικασία.

  6. Για την τάρτα
  7. Ξεφορμάρω την κρύα τάρτα από την ταρτιέρα και την τοποθετώ σε μια στρογγυλή πιατέλα. Αδειάζω την μαύρη γκανάζ στην μισή ταρτιέρα και την λευκή στην άλλη μισή. Πιάνω την πιατέλα και την κουνάω με προσοχή μέχρι να ενωθούν καλά στην μέση οι δύο κρέμες. Με τις ελάχιστες κρέμες που έχουν απομείνει στα δύο μπολ, διακοσμώ την τάρτα.
    Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες.
    Κόβω και σερβίρω αμέσως.

Keywords: τάρτα δύο σοκολάτες φουντούκια

Σας ευχαριστώ!