Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

τάρτα με αχλάδια

Τάρτα με αχλάδια
<!-- [lt_recipe name=|ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ| servings=|6-8| prep_time=|20M| cook_time=|40M| summary=|Πανεύκολη και πεντανόστιμη τάρτα που μπορείτε να φτιάξετε και με μήλα κόκκινα ή ξινόμηλα.| print=|yes| ingredients=|1 φύλλο σφολιάτας βουτύρου ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ;Για το σιρόπι:;500 ml νερό;1 κιλό ζάχαρη;Για την αμυγδαλόπαστα:;150 γρ. βούτυρο LURPAK, σε θερμοκρασία δωματίου;150 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη;150 γρ. πούδρα αμυγδάλου;3 μεγάλα αυγά;Για την επιφάνεια:;2 αχλάδια αμπάτε φέτελ;20 γρ. φιλέ αμυγδάλου;20 γρ. βούτυρο LURPAK, λιωμένο;Ζάχαρη ακατέργαστη| ]Για τα αχλάδια: Βάζω σε μια κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζω σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Πλένω τα αχλάδια χωρίς να αφαιρέσω τι φλούδα τους και τα ρίχνω στην κατσαρόλα με το σιρόπι που βράζει. Τα αφήνω να βράσουν για 3-4 λεπτά. Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω να κρυώσουν. Κόβω τα αχλάδια στη μέση, αφαιρώ τους πυρήνες και τα κόβω σε λεπτά φετάκια, χωρίς να χαλάσω το σχήμα του αχλαδιού.;Για την αμυγδαλόπαστα: Σε ένα μπολ όλα τα υλικά της πάστας και δουλεύω με σπάτουλα ή με σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μείγμα.;Για την τάρτα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Βουτυρώνω καλά μια ταρτιέρα διαμέτρου 24 εκ. και στρώνω το φύλλο σφολιάτας, προσαρμόζοντάς το στις πτυχώσεις της ταρτιέρας. Αδειάζω την αμυγδαλόπαστα στην ταρτιέρα και την απλώνω με ένα κουτάλι για να καλύψω όλη την επιφάνεια.;Μεταφέρω τα αχλάδια με μια σπάτουλα και τα τοποθετώ στην επιφάνεια της αμυγδαλόπαστας. Αλείφω με το λιωμένο βούτυρο, πασπαλίζω με λίγη ζάχαρη και σκορπίζω το φιλέ αμυγδάλου.;Μεταφέρω την τάρτα στο φούρνο και ψήνω για 20 λεπτά στις αντιστάσεις. Αλλάζω τη ρύθμιση του φούρνο σε αερόθερμο και συνεχίζω το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμη.[/lt_recipe] -->

Πανεύκολη και πεντανόστιμη τάρτα με αχλάδια και αφράτη αμυγδαλόπαστα που μπορείτε να φτιάξετε και με μήλα κόκκινα ή ξινόμηλα.

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 40 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 1 ώρα 1 λεπτό
Servings 6
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Πανεύκολη και πεντανόστιμη τάρτα που μπορείτε να φτιάξετε και με μήλα κόκκινα ή ξινόμηλα.
Υλικά
    Για το σιρόπι:
    Για την αμυγδαλόπαστα:
    Για την επιφάνεια:
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 1 φύλλο σφολιάτας βουτύρου ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 500 ml νερό
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 150 γρ. βούτυρο LURPAK, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
  • 150 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 2 αχλάδια αμπάτε φέτελ
  • 20 γρ. φιλέ αμυγδάλου
  • 20 γρ. βούτυρο LURPAK, λιωμένο
  • Ζάχαρη ακατέργαστη
Οδηγίες
    Για τα αχλάδια:
  1. blank Βάζω σε μια κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζω σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Πλένω τα αχλάδια χωρίς να αφαιρέσω τι φλούδα τους και τα ρίχνω στην κατσαρόλα με το σιρόπι που βράζει. Τα αφήνω να βράσουν για 3-4 λεπτά. Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω να κρυώσουν. Κόβω τα αχλάδια στη μέση, αφαιρώ τους πυρήνες και τα κόβω σε λεπτά φετάκια, χωρίς να χαλάσω το σχήμα του αχλαδιού.
  2. Για την αμυγδαλόπαστα:
  3. blank Σε ένα μπολ όλα τα υλικά της πάστας και δουλεύω με σπάτουλα ή με σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μείγμα.
  4. Για την τάρτα:
  5. blank Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Βουτυρώνω καλά μια ταρτιέρα διαμέτρου 24 εκ. και στρώνω το φύλλο σφολιάτας, προσαρμόζοντάς το στις πτυχώσεις της ταρτιέρας. Αδειάζω την αμυγδαλόπαστα στην ταρτιέρα και την απλώνω με ένα κουτάλι για να καλύψω όλη την επιφάνεια.
  6. blankΜεταφέρω τα αχλάδια με μια σπάτουλα και τα τοποθετώ στην επιφάνεια της αμυγδαλόπαστας. Αλείφω με το λιωμένο βούτυρο, πασπαλίζω με λίγη ζάχαρη και σκορπίζω το φιλέ αμυγδάλου.
  7. blankΜεταφέρω την τάρτα στο φούρνο και ψήνω για 20 λεπτά στις αντιστάσεις. Αλλάζω τη ρύθμιση του φούρνο σε αερόθερμο και συνεχίζω το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμη.
Keywords: τάρτα αχλάδια

Σας ευχαριστώ!