Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

τάρτα με αχλάδια, καρύδια και μπλε τυρί δανίας

τάρτα με αχλάδια
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 40 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 56 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Μια elegant τάρτα που συνδυάζει την γλύκα των αχλαδιών με την δυνατή γεύση του μπλε τυριού. Αν δεν έχετε χρόνο για να φτιάξετε τη ζύμη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια βουτυράτη σφολιάτα.
Υλικά
    Για τη ζύμη
    Για τη γέμιση
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, παγωμένο, κομμένο σε μικρούς κύβους + λίγο επιπλέον για το άλειμμα της ταρτιέρας
  • 30 ml νερό
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 μεγάλα αχλάδια Αμπάτε Φέτελ
  • 100 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 100 γρ. μοτσαρέλα Arla, τριμμένη
  • 150 γρ. μπλε τυρί Δανίας Castello Danablu, Arla
  • 60 γρ. καρύδια, χοντροσπασμένα
  • 30 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
    Για τη ζύμη:
  1. blank Βάζω σε ένα μπολ το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι και δουλεύω τα υλικά με τα δάχτυλά μου μέχρι να δημιουργηθεί ένα ψιχουλιαστό μείγμα. Αρχίζω να προσθέτω σταδιακά το νερό μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε ενιαία, σφιχτή ζύμη. Τυλίγω τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα.
  2. Για την τάρτα:
  3. blank Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και την αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά για να ζεσταθεί ελαφρώς και να μαλακώσει. Επάνω σε μια επίπεδη και ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγω με τον πλάστη σε φύλλο διαμέτρου 24 εκ., δηλαδή λίγο μεγαλύτερη από τη διάμετρο της ταρτιέρας. Βουτυρώνω καλά μια ταρτιέρα διαμέτρου 20-22 εκ. και απλώνω τη ζύμη καλύπτοντας τη βάση και τα τοιχώματα.
  4. blankΠροθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Πλένω καλά τα αχλάδια, τα κόβω στη μέση και με ένα κουταλάκι (παριζιέν) αφαιρώ τους πυρήνες. Κόβω τα αχλάδια σε λεπτές φέτες και τα αφήνω στην άκρη.
  5. blankΣε ένα μπολ ανακατεύω το τυρί κρέμα, τη μοτσαρέλα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αδειάζω το μείγμα στην ταρτιέρα και το απλώνω σε μια λεπτή, ισόπαχη στρώση. Καλύπτω με τις φέτες των αχλαδιών σε κυκλικό σχήμα και σκορπίζω το μπλε τυρί θρυμματισμένο, τα καρύδια και τους κύβους βουτύρου. Ψήνω την τάρτα για 35-40 λεπτά.
  6. blankΑποσύρω από το φούρνο και την αφήνω να γίνει χλιαρή πριν την κόψω.
Keywords: τάρτα αχλάδια

Σας ευχαριστώ!