Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Τάρτα με αχλάδια, καρύδια και μπλε τυρί

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 40 λεπ Rest Time: 1 ώρα Total Time: 1 ώρα 55 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
    Για τη ζύμη
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, παγωμένο, κομμένο σε μικρούς κύβους + λίγο επιπλέον για το άλειμμα της ταρτιέρας
  • 30-40 ml νερό
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού αλάτι
  • Για τη γέμιση
  • 2 μεγάλα αχλάδια Αμπάτε Φέτελ
  • 100 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 100 γρ. μοτσαρέλα Arla, τριμμένη
  • 150 γρ. μπλε τυρί Δανίας Castello Danablu, Arla
  • 60 γρ. καρύδια, χοντροσπασμένα
  • 30 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
    Για τη ζύμη
  1. Βάζω σε ένα μπολ το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι και δουλεύω τα υλικά με τα δάχτυλά μου μέχρι να δημιουργηθεί ένα ψιχουλιαστό μείγμα. Αρχίζω να προσθέτω σταδιακά το νερό μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε ενιαία, σφιχτή ζύμη. Τυλίγω τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα.

  2. Για την τάρτα
  3. Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και την αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά για να ζεσταθεί ελαφρώς και να μαλακώσει. Επάνω σε μια επίπεδη και ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγω με τον πλάστη σε φύλλο διαμέτρου 24 εκ., δηλαδή λίγο μεγαλύτερη από τη διάμετρο της ταρτιέρας. Βουτυρώνω καλά μια ταρτιέρα διαμέτρου 20-22 εκ. και απλώνω τη ζύμη καλύπτοντας τη βάση και τα τοιχώματα.

  4. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Πλένω καλά τα αχλάδια, τα κόβω στη μέση και με ένα κουταλάκι (παριζιέν) αφαιρώ τους πυρήνες. Κόβω τα αχλάδια σε λεπτές φέτες και τα αφήνω στην άκρη.

  5. Σε ένα μπολ ανακατεύω το τυρί κρέμα, τη μοτσαρέλα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αδειάζω το μείγμα στην ταρτιέρα και το απλώνω σε μια λεπτή, ισόπαχη στρώση. Καλύπτω με τις φέτες των αχλαδιών σε κυκλικό σχήμα και σκορπίζω το μπλε τυρί θρυμματισμένο, τα καρύδια και τους κύβους βουτύρου. Ψήνω την τάρτα για 35-40 λεπτά.

  6. Τάρτα με αχλάδια, καρύδια και μπλε τυρί

    Αποσύρω από το φούρνο και την αφήνω να γίνει χλιαρή πριν την κόψω.

Keywords: τάρτα αχλάδια

Σας ευχαριστώ!