Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Τάρτα με αγκινάρες και λαδοτύρι σε ελαιόλαδο τρούφας

Τάρτα με αγκινάρες και λαδοτύρι σε ελαιόλαδο τρούφας
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 70 λεπ Rest Time: 30 λεπ Total Time: 2 ώρες 10 λεπτά.
Servings 8
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
    Για τη ζύμη
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 180 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • Για τη γέμιση
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτά φετάκια
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 8-10 αγκινάρες, κατεψυγμένες, κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • 150 γρ. ντοματίνια, κίτρινα και κόκκινα, κομμένα στη μέση
  • 200 γρ. λαδοτύρι Macar με άρωμα τρούφας, κομμένο σε κύβους
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 4 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 50 ml ελαιόλαδο από το βάζο με το λαδοτύρι
  • ½ ματσάκι άνιθο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
    Για τη ζύμη
  1. Βάζω στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά και «δουλεύω» με τον γάτζο μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη. Τυλίγω τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

  2. Για την γέμιση
  3. Βάζω το ελαιόλαδο από το βάζο του τυριού, σε ένα μεγάλο τηγάνι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Ρίχνω το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τις  αγκινάρες, αλατίζω και σοτάρω για 10-12 μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και να ροδίσουν ελαφρά. Αποσύρω από τη φωτιά και τα αφήνω να γίνουν χλιαρά.

  4. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα. Προσθέτω το λαδοτύρι, τον άνιθο, τα μισά κομμένα ντοματίνια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω καλά. Ρίχνω τα σοταρισμένα λαχανικά και ανακατεύω.

  5. Για την τάρτα
  6. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
    Bγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και με την βοήθεια του πλάστη, ανοίγω επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε λεπτό φύλλο. Μεταφέρω το φύλλο σε μια βουτυρωμένη φόρμα με αποσπώμενο πάτο με διάμετρο 26 εκ., και καλύπτω τον πάτο και τα πλαϊνά τοιχώματα. Τρυπάω διάσπαρτα με ένα πηρούνι και ψήνω τη ζύμη για 20 λεπτά.

  7. Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο, αδειάζω τη γέμιση και σκορπίζω τα υπόλοιπα κομμένα ντοματίνια.
    Επαναφέρω στο φούρνο και συνεχίζω το ψήσιμο για 45-50 λεπτά μέχρι να σφίξει η κρέμα και να ροδίσει η επιφάνεια.

  8. Τάρτα με αγκινάρες και λαδοτύρι σε ελαιόλαδο τρούφας

    Αφήνω την τάρτα να μισοκρυώσει και ξεφορμάρω. Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.

Keywords: ταρτα αγκιναρες λαδοτυρι σε λαδι τρουφας

Σας ευχαριστώ!