Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

ταρτα με αγκιναρες και λαδοτυρι σε λαδι τρουφας

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 31 λεπτά.
Servings 8
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Μια τάρτα elegant… Με αγκινάρες αλλά και με ένα λαδοτύρι συντηρημένο σε ελαιόλαδο με άρωμα τρούφας. Μια από τις νέες μου ανακαλύψεις που δεν χορταίνω να χρησιμοποιώ στα μαγειρέματά μου.
Υλικά
    Για τη ζύμη
    Για τη γέμιση
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 180 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτά φετάκια
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 8 αγκινάρες, κατεψυγμένες, κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • 150 γρ. ντοματίνια, κίτρινα και κόκκινα, κομμένα στη μέση
  • 200 γρ. λαδοτύρι Macar με άρωμα τρούφας, κομμένο σε κύβους
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 4 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 50 ml ελαιόλαδο από το βάζο με το λαδοτύρι
  • ½ ματσάκι άνιθο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
    Για τη ζύμη:
  1. blank Βάζω στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά και «δουλεύω» με τον γάτζο μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη. Τυλίγω τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  2. Για την γέμιση:
  3. blank Βάζω το ελαιόλαδο από το βάζο του τυριού, σε ένα μεγάλο τηγάνι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Ρίχνω το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τις αγκινάρες, αλατίζω και σοτάρω για 10-12 μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και να ροδίσουν ελαφρά. Αποσύρω από τη φωτιά και τα αφήνω να γίνουν χλιαρά.
  4. blankΣε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα. Προσθέτω το λαδοτύρι, τον άνιθο, τα μισά κομμένα ντοματίνια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω καλά. Ρίχνω τα σοταρισμένα λαχανικά και ανακατεύω.
  5. Για την τάρτα:
  6. blank Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  7. blankBγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και με την βοήθεια του πλάστη, ανοίγω επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε λεπτό φύλλο. Μεταφέρω το φύλλο σε μια βουτυρωμένη φόρμα με αποσπώμενο πάτο με διάμετρο 26 εκ., και καλύπτω τον πάτο και τα πλαϊνά τοιχώματα. Τρυπάω διάσπαρτα με ένα πηρούνι και ψήνω τη ζύμη για 20 λεπτά.
  8. blankΒγάζω τη φόρμα από το φούρνο, αδειάζω τη γέμιση και σκορπίζω τα υπόλοιπα κομμένα ντοματίνια.
  9. blankΕπαναφέρω στο φούρνο και συνεχίζω το ψήσιμο για 45-50 λεπτά μέχρι να σφίξει η κρέμα και να ροδίσει η επιφάνεια.
  10. blankΑφήνω την τάρτα να μισοκρυώσει και ξεφορμάρω. Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 8


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: ταρτα αγκιναρες λαδοτυρι σε λαδι τρουφας

Σας ευχαριστώ!