Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

τάρτα λευκής σοκολάτας με σμέουρα

τάρτα λευκής σοκολάτας με σμέουρα

Γρήγορη και εύκολη τάρτα με τη γλύκα της λευκής σοκολάτας και τη φρεσκάδα των φρούτων.

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 20 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 36 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Γρήγορη και εύκολη τάρτα με τη γλύκα της λευκής σοκολάτας και τη φρεσκάδα των φρούτων.
Υλικά
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 400 γρ. φρέσκα ή κατεψυγμένα σμέουρα
  • 1 φύλλο σφολιάτας ZYMH ΨΑΧΝΩΝ
  • 180 γρ. κουβερτούρα λευκή, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 100 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA
  • 1 φύλλο ζελατίνης
  • Βούτυρο LURPAK για επάλειψη
Οδηγίες
    Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
  1. blankΒουτυρώνω καλά μια μακρόστενη ταρτιέρα 12x30 εκ. με αποσπώμενο πάτο. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Bγάζω το φύλλο σφολιάτας και το ανοίγω λίγο με τον πλάστη. Μεταφέρω τη σφολιάτα στην ταρτιέρα και την στρώνω για να καλύψω καλά τη βάση και τα τοιχώματα. Κόβω όση σφολιάτα περισσεύει και καλύπτω τα κενά που υπάρχουν στις άκρες της ταρτιέρας.
  2. blankΤρυπάω διάσπαρτα με ένα πηρούνι για να μη φουσκώσει, σκεπάζω με ένα αντικολλητικό χαρτί και γεμίζω με φακές ή ρύζι. Ψήνω την άδεια τάρτα για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
  3. blankΒάζω σε ένα μπολ με κρύο νερό τη ζελατίνη να μαλακώσει. Σε ένα μπολ βάζω την κρέμα γάλακτος και την λευκή σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια. Εφαρμόζω το μπολ επάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί) και ανακατεύω μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Στύβω καλά τη ζελατίνη, την ρίχνω στην καυτή κρέμα και ανακατεύω καλά. Αφήνω την κρέμα να κρυώσει καλά.
  4. blankΑδειάζω την κρέμα στην ψημένη και κρυωμένη τάρτα και στολίζω με τα φρέσκα σμέουρα.
Keywords: τάρτα λευκής σοκολάτας σμέουρα

Σας ευχαριστώ!