Print Options:

Τάρτα κρεμμυδιού με φύλλο Βηρυτού

Τάρτα κρεμμυδιού με φύλλο Βηρυτού
Cooking Method ,
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 25 25 mins Cook Time: 45 45 mins Total Time: 1 hr 10 mins
Servings 6
Υλικά
  • 1 πακέτο φύλλο Βηρυτού, Ζύμη Ψαχνών
  • 800 γρ. κρεμμύδια, κομμένα σε στρογγυλές φέτες
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα σε νιφάδες
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 120 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 120 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 50 γρ. καρύδια
  • 3-4 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • Ελαιόλαδο, για το άλειμμα των φύλλων
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω τα κρεμμύδια, ραντίζω με το ελαιόλαδο, αλατίζω και σοτάρω μέχρι να μαραθούν. Σβήνω με το κρασί και 1 λεπτό μετά προσθέτω το σκόρδο. Ανακινώ το τηγάνι μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και προσθέτω το βούτυρο. Ανακατεύω μέχρι να λιώσει και προσθέτω την κανέλα, την πάπρικα και το μέλι. Αποσύρω από τη φωτιά.

  2. Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα την κρέμα γάλακτος, τα αυγά και το κορν φλάουρ. Προσθέτω τα τυριά, αλάτι και πιπέρι.

  3. Τάρτα κρεμμυδιού με φύλλο Βηρυτού

    Λαδώνω καλά μια ταρτιέρα διαμέτρου 30 εκ. Ανοίγω το φύλλο Βηρυτού στο πάγκο της κουζίνας και στρώνω 3 φύλλα στη βάση της ταρτιέρας. Λαδώνω ελαφρά και στρώνω ακόμα 3 φύλλα. Λαδώνω καλά. Τσαλακώνω ελαφρά 4 φύλλα και τα τοποθετώ μέσα στην ταρτιέρα. Λαδώνω καλά και στρώνω τα 2/3 της ποσότητας της κρέμας. Τσαλακώνω ακόμα 2 φύλλα και τα τοποθετώ επάνω στην κρέμα. Καλύπτω με 2 φύλλα, λαδώνω και απλώνω τα σοταρισμένα κρεμμύδια. Σκορπίζω το θυμάρι, την υπόλοιπη κρέμα και τα καρύδια.
    Ψήνω στους 200°C αερόθερμο για 40-45 λεπτά.

Keywords: τάρτα, κρεμμύδια, φύλλο Βηρυτού, καραμελωμένα κρεμμύδια

Σας ευχαριστώ!