Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Ταραμοσαλάτα

Ταραμοσαλάτα
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Total Time: 30 λεπτά.
Servings 8
Υλικά
  • 1 φρατζόλα του ½ κιλού, κατά προτίμηση χωριάτικο και μπαγιάτικο (2 – 3 ημερών)
  • 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
  • 100 γρ. ταραμάς της αρεσκείας σας (λευκό ή κόκκινο)
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • ελαιόλαδο (όσο πάρει)
Εκτέλεση
  1. Με ένα μαχαίρι κόβω και αφαιρώ την κόρα του ψωμιού. Κομματιάζω την ψίχα και τη μουσκεύω σε ένα μπολ με μπόλικο νερό, για 3 - 4 λεπτά. Τη στύβω με τα χέρια μου, καλά αλλά όχι πολύ σφικτά, ώστε να είναι λίγο ζουμερή, για να γίνει αφράτη και η ταραμοσαλάτα.

  2. Βάζω στον κάδο του μπλέντερ το κρεμμύδι και το πολτοποιώ. Προσθέτω τον ταραμά και το χυμό λεμονιού και συνεχίζω την πολτοποίηση, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα λείο. Τέλος προσθέτω την ψίχα του ψωμιού και συνεχίζω να δουλεύω τα υλικά, μέχρι να φτιάξω μια πάστα ομοιογενή, λεία και μέτρια σφικτή.

  3. Χωρίς να σταματήσω το χτύπημα, προσθέτω ελαιόλαδο σε αργή ροή (με τον ίδιο τρόπο που φτιάχνω και τη μαγιονέζα). Ρίχνω όσο λάδι χρειαστεί, ώστε η ταραμοσαλάτα να γίνει αφράτη και λεία. Δοκιμάζω την ταραμοσαλάτα για να δω αν χρειάζεται λίγο ακόμη λάδι (το ρίχνω χτυπώντας) ή λίγο ακόμη χυμό λεμονιού.

  4. Αλάτι δεν θα χρειαστεί γιατί ο ταραμάς είναι αρκετά αλμυρός.
    Διατηρώ την ταραμοσαλάτα σε κλειστό δοχείο, κατά προτίμηση γυάλινο, στο ψυγείο.

Keywords: ταραμοσαλάτα

Σας ευχαριστώ!