Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Συκώτι με σάλτσα μανιταριών

Συκώτι με σάλτσα μανιταριών
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 20 λεπ Total Time: 30 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 400 γρ. συκώτι αρνίσιο ή μοσχαρίσιο σε φέτες
  • 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 80 γρ. αλεύρι βρώμης
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε φετούλες
  • 500 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 80 ml κρασί λευκό
  • 400 ml ζωμό κρέατος
  • Χυμό και ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σκόνη
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
  1. Κόβω το συκώτι σε λεπτές λωρίδες. Τις αλατοπιπερώνω και τις πανάρω πρώτα στο λευκό αλεύρι, τις βουτάω στο χτυπημένο αυγό και τις πασπαλίζω με το αλεύρι βρώμης. Βάζω το συκώτι στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα για να το τηγανίσω.

  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνω το μετρημένο ελαιόλαδο και σοτάρω τις φετούλες κρεμμυδιού και τις φετούλες μανιταριών.  Πασπαλίζω με λίγο αλεύρι, αλατοπιπερώνω και σβήνω με το κρασί.  Ρίχνω το ζωμό, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, ανακατεύω και αφήνω τη σάλτσα να μαγειρευτεί για 20 λεπτά.

  3. Συκώτι με σάλτσα μανιταριών

    Τηγανίζω σε λίγο ελαιόλαδο τις λωρίδες συκωτιού για 2-3 λεπτά. Σερβίρω το συκώτι με τη σάλτσα μανιταριών.

Keywords: συκωτι σαλτσα μανιταριων

Σας ευχαριστώ!