Print Options:

Σύκα ψητά, γεμιστά με μοτσαρέλα

Σύκα ψητά, γεμιστά με μοτσαρέλα
Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 10 mins Cook Time: 10 mins Total Time: 20 mins
Cooking Temp 200  °C
Servings 4
Υλικά
  • 8 μεγάλα, βασιλικά σύκα
  • 100 γρ. μοτσαρέλα (σε ενιαίο κομμάτι), κομμένη σε 8 κύβους
  • 2 κουτ. γλυκού μέλι
  • 40 ml ούζο Βαρβαγιάννη, 47% vol
  • Αλάτι, λευκό πιπέρι
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Φρέσκο δεντρολίβανο
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις. Πλένω καλά τα σύκα, τα σκουπίζω και τα χαράζω σταυρωτά. Αλείφω ένα μικρό ταψάκι με λίγο ελαιόλαδο και βάζω εκεί τα σύκα.

  2. Σύκα ψητά, γεμιστά με μοτσαρέλα

    Σε ένα μπολάκι ανακατεύω το ούζο, το μέλι, αλάτι και πιπέρι και ραντίζω τα σύκα. Βάζω από ένα κύβο τυριού στο κέντρο και ψήνω στο φούρνο για 10 λεπτά.
    Βάζω από 1 κλαδάκι δεντρολίβανο και σερβίρω αμέσως.

Keywords: σύκα, σύκα ψητά, ουζομεζές, μεζές, ούζο, μοτσαρέλα, εύκολο, γρήγορο, καλοκαιρινό,
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/syka-psita-gemista-me-motsarela/

Σας ευχαριστώ!