Print Options:

Στριφτή πίτα με σαλάμι ωρίμανσης με μετσοβόνε

Στριφτή πίτα με σαλάμι ωρίμανσης με μετσοβόνε
Cooking Method
Time
Prep Time: 20 mins Cook Time: 40 mins Total Time: 1 hr
Cooking Temp 170  °C
Servings 8
Υλικά
  • 10 φύλλα κρούστας, ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 150 γρ. σαλάμι ωρίμανσης με μετσοβόνε, ΜΠΟΥΜΠΑΣ
  • 100 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 κόκκινο μήλο, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 120 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • Φύλλα από 3-4 κλαδάκια θυμάρι
  • 4 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
  • ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C αερόθερμο και λαδώνω καλά ένα στρογγυλό ταψάκι 34 εκ.

  2. Κόβω το σαλάμι σε μικρά κομμάτια και το βάζω σε ένα μπολ. Προσθέτω τα καρύδια, το μήλο, το θυμάρι και τη μοτσαρέλα και ανακατεύω καλά.

  3. Ξεδιπλώνω τα φύλλα κρούστας. Παίρνω το πρώτο φύλλο μπροστά μου και ραντίζω με λίγο μέλι και λίγο ελαιόλαδο. Βάζω αρκετή από τη γέμιση κατά μήκος από την μακριά πλευρά και τυλίγω σε μακρύ ρολό. Μεταφέρω το ρολό στο ταψί και συνεχίζω μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα και η γέμιση.

  4. Στριφτή πίτα με σαλάμι ωρίμανσης με μετσοβόνε

    Ραντίζω την πίτα με λίγο μέλι και λίγο ελαιόλαδο και αλείφω με το αυγό. Ψήνω την πίτα για 40 λεπτά.

Σας ευχαριστώ!