Πλένω καλά τις ρόγες και τις στραγγίζω. Βάζω να βράσει άφθονο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και, όταν κοχλάσει, ρίχνω τις ρόγες και τις ζεματίζω για 2 - 3 λεπτά από τη στιγμή που θα ξαναπάρει βράση το νερό. Τις στραγγίζω, τις ξεπλένω με κρύο νερό μέσα σε ένα σουρωτήρι και τις ξεφλουδίζω –η διαδικασία γίνεται πολύ γρήγορα μετά το ζεμάτισμα.
Σκουπίζω την κατσαρόλα, ρίχνω εκεί το μετρημένο νερό και τη ζάχαρη και τα ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Συνεχίζω το βράσιμο για άλλα 2 - 3 λεπτά, προσθέτω τις ρώγες του σταφυλιού και τα φύλλα της αρμπαρόριζας.
Ανακατεύω με προσοχή και συνεχίζω το βράσιμο για περίπου 20 - 30 λεπτά, μέχρι να δέσει το σιρόπι. Αποσύρω από τη φωτιά, μοιράζω το καυτό γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα και τα σφραγίζω. Φυλάω το γλυκό σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.
Σας ευχαριστώ!