Print Options:

Σπανάκι γκρατέν με μπεσαμέλ φέτας

Σπανάκι γκρατέν με μπεσαμέλ φέτας
Ratings 5 from 1 votes
Cooking Method
Cuisine
Time
Prep Time: 20 mins Cook Time: 20 mins Total Time: 40 mins
Servings 4
Υλικά
  • 1 κιλό σπανάκι κατεψυγμένο, ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ
  • 200 γρ. φέτα Ελασσόνας, κομμένη σε κυβους, ΜΠΙΖΙΟΣ
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 200 γρ. πάνκο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Για την μπεσαμέλ φέτας
  • 120 γρ. Βούτυρο
  • 80 γρ αλεύρι
  • 700 ml Γάλα, χλιαρό
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα, σκόνη
  • ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σκόνη
  • 200 γρ. φέτα Ελασσόνας, θρυμματισμένη, ΜΠΙΖΙΟΣ
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
    Για την μπεσαμέλ φέτας
  1. Βάζω το βούτυρο σε μια κατσαρόλα να λιώσει. Ρίχνω πασπαλιστά το αλεύρι και ανακατεύω με το σύρμα για να καβουρδιστεί λίγο. Προσθέτω τη μουστάρδα και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύω και ρίχνω γάλα σε δόσεις. Ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα (περίπου 4-5 λεπτά). Προσθέτω την θρυμματισμένη φέτα και ανακατεύω καλά.

  2. Για το σπανάκι
  3. Βγάζω το σπανάκι από την κατάψυξη και το αφήνω να ξεπαγώσει εντελώς. Στύβω καλά με τα χέρια μου και το βάζω σε ένα μπολ.

  4. Για το γκρατέν
  5. Βάζω το βούτυρο σε ένα τηγάνι και το ζεσταίνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνω το σκόρδο και το καβουρδίζω για 1-2 λεπτά. Προσθέτω το πάνκο και το καβουρδίζω μέχρι να πάρει ένα ωραίο, καστανό χρώμα. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Αλείφω με λίγο ελαιόλαδο ένα μακρύστενο σκεύος και πασπαλίζω με λίγο από το πάνκο.

  6. Σπανάκι γκρατέν με μπεσαμέλ φέτας

    Ρίχνω το στραγγισμένο σπανάκι στην κατσαρόλα με την μπεσαμέλ και ανακατεύω καλά. Προσθέτω το μισό καβουρδισμένο πάνκο μέσα στην κατσαρόλα με το μείγμα του σπανακιού-μπεσαμέλ, ανακατεύω και αδειάζω το μείγμα στο σκεύος. Ισιώνω καλά την επιφάνεια. Σκορπίζω τους κύβους της φέτας και πασπαλίζω με το υπόλοιπο πάνκο.
    Ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά.

Σας ευχαριστώ!