Σε ένα μεγάλο γουόκ βάζω το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν. Ρίχνω το σκόρδο, την πιπερίτσα και την πάπρικα και σοτάρω για 2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτω τις ντομάτες και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Πασπαλίζω με πιπέρι (δεν αλατίζω) και αποσύρω από τη φωτιά.
Βάζω τα μύδια σε μια κατσαρόλα, σκεπάζω με το καπάκι και μαγειρεύω σε δυνατή φωτιά για 5-7 λεπτά μέχρι να ανοίξουν. Βγάζω τα μύδια με μια τρυπητή κουτάλα και σουρώνω το υγρό που έχει μείνει στην κατσαρόλα.
Επαναφέρω το γουόκ με τη σάλτσα στη φωτιά, προσθέτω το σουρωμένο υγρό και βράζω για 5 λεπτά. Προσθέτω τα μύδια, ανακατεύω και αποσύρω από τη φωτιά. Βράζω τα σπαγγέτι αλ ντέντε και τα μεταφέρω στο γουόκ με τα μύδια. Ανακατεύω απαλά, πασπαλίζω με μαϊντανό και σερβίρω αμέσως.
DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Συνταγή που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «αφροδισιακό», αφού τα μύδια προσφέρουν άφθονη βιταμίνη Ε και ψευδάργυρο, ο οποίος είναι αναγκαίος για την παραγωγή σεξουαλικών ορμονών. Παρόντα και τα απαραίτητα ω-3 λιπαρά με τις θαυμάσιες ιδιότητές τους. Από την άλλη, τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως έχουν εξαίσια θρεπτική αξία, βρίσκονται στη βάση της μεσογειακής διατροφής και μεταβολίζονται, αφομοιώνονται και χωνεύονται πιο αργά σε σχέση με τους απλούς υδατάνθρακες των γλυκών και των φρούτων. Ακόμα παρέχουν γλυκόζη, η οποία είναι ζωτικής σημασίας καύσιμο για το νευρικό σύστημα, τα ερυθρά αιμοσφαίρια και τους μυς. Τέλος, σημαντική είναι και η παρουσία του βουτύρου αφού περιέχει βιταμίνη Α, βιταμίνη Ε, βιταμίνες Κ και D, λεκιθίνη, ιώδιο, και χολίνη. Το σύνολο των ουσιών αυτών προσφέρουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες στο βούτυρο που είναι ωφέλιμες για το ανθρώπινο σώμα.
Σας ευχαριστώ!