Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σπαγγέτι με βερίκοκα, μπέικον και μπλε τυρί

Σπαγγέτι με βερίκοκα, μπέικον και μπλε τυρί
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 20 λεπ Total Time: 30 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 1 πακέτο σπαγετίνη 10, ΗΛΙΟΣ
  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 180 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 8-10 βερίκοκα, κομμένα σε τέταρτα
  • 100 γρ. μπλε τυρί Δανίας Castello Danablu, Arla
  • Φρέσκια ρίγανη
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό, βράζω τα σπαγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζω και τα διατηρώ ζεστά.

  2. Βάζω ένα μεγάλο γουόκ σε δυνατή φωτιά και ρίχνω το μπέικον. Σοτάρω για 5-6 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό. Το βγάζω με τρυπητή κουτάλα και το αφήνω σε ένα πιάτο. Ρίχνω στο γουόκ το βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνω το κρεμμύδι. Σοτάρω για 2-3 λεπτά και προσθέτω τα βερίκοκα. Συνεχίζω το σοτάρισμα για 4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
    Προσθέτω στο γουόκ τα βρασμένα ζυμαρικά, το μπέικον, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακινώ το γουόκ για να ανακατευτούν και αδειάζω σε μια πιατέλα.

  3. Θρυμματίζω το μπλε τυρί και το σκορπίζω μαζί με φύλλα φρέσκιας ρίγανης επάνω στα ζυμαρικά. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: σπαγγέτι με βερίκοκα

Σας ευχαριστώ!