Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σπαγγέτι με γαρίδες, πικάντικη σάλτσα και ρόδι

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 5 λεπ Total Time: 15 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 500 γρ. σπαγγέτι espressi ΗΛΙΟΣ
  • 500 γρ. γαριδούλες, καθαρισμένες
  • 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 80 ml σάλτσα σόγιας
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • Σπόρους από ½ ρόδι
  • Δυόσμος φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • ½ κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • Ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα φαρδύ τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω τις γαριδούλες και τις σοτάρω για 2-3 λεπτά. Τις βγάζω με τρυπητή κουτάλα και ρίχνω στο τηγάνι το τσίλι και τα ντοματίνια και σοτάρω σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά, ανακινώντας τακτικά το τηγάνι.

  2. Ρίχνω το χυμό πορτοκάλι, τη σάλτσα σόγιας, την πάπρικα, το πιπέρι και ελάχιστο αλάτι. Επαναφέρω τις γαρίδες και ανακινώ το τηγάνι.

  3. Βράζω για 1 λεπτό τα spaghetti espressi σε αλατισμένο νερό και τα μεταφέρω με τσιμπίδα απευθείας στο τηγάνι. Ρίχνω τους σπόρους ροδιού και τον δυόσμο, ανακινώ και αφήνω να μαγειρευτούν όλα μαζί για ½ λεπτό ακόμη. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: σπαγγέτι με γαρίδες

Σας ευχαριστώ!