Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σπαγγέτι με κρέμα ψητής κολοκύθας και φουντούκια

Σπαγγέτι με κρέμα ψητής κολοκύθας και φουντούκια
Cooking Method ,
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 20 λεπ Total Time: 50 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 500 γρ. σπαγέτι Νο 6, ΗΛΙΟΣ
  • 1 κιλό κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους των 2 εκ.
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 200 ml κρέμα καρύδας
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα, γλυκιά
  • 4-5 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
  • ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σκόνη
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 80 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια, χοντροσπασμένα
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C ψήσιμο πάνω κάτω. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου. Βάζω τους κύβους κολοκύθας στη λαμαρίνα, αλατοπιπερώνω ραντίζω με το ελαιόλαδο και βάζω στο κέντρο το σκόρδο, κομμένο στη μέση. Ψήνω στο φούρνο για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η κολοκύθα.

  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνω τα σπαγγέτι και τα βράζω σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

  3. Ενώ βράζουν τα ζυμαρικά, βγάζω τη λαμαρίνα από το φούρνο και μεταφέρω τα ¾ της ποσότητας της ψημένες κολοκύθας στο μούλτι. Προσθέτω τις ψημένες σκελίδες σκόρδο, την κρέμα καρύδας και 1 κουτάλα νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών. Πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα και αδειάζω σε ένα γουόκ.

  4. Βάζω το γουόκ σε μέτρια φωτιά, προσθέτω το μοσχοκάρυδο και το βούτυρο και με μια τρυπητή κουτάλα, μεταφέρω τα σπαγγέτι απευθείας στο γουόκ με την κρέμα κολοκύθας.

  5. Ανακατεύω καλά και σερβίρω στα πιάτα. Μοιράζω τους υπόλοιπους κύβους κολοκύθας και πασπαλίζω με χοντροσπασμένα φουντούκια.

Keywords: Σπαγγέτι,με,κρέμα,ψητής,κολοκύθας,και,φουντούκια

Σας ευχαριστώ!