Print Options:

Σπαγγέτι με αντζούγιες και λαχανικά

Cooking Method
Cuisine
Time
Prep Time: 10 min Cook Time: 10 min Rest Time: 30 min Total Time: 50 mins
Servings 4
Ingredients
  • 400 γρ. σπαγγέτι απλά ή ολικής
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 50 γρ. αγελαδινό βούτυρο
  • 1 κολοκύθι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 μελιτζάνα, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε λεπτές ροδέλες
  • 1 πιπεριά κίτρινη, κομμένη σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. γλυκού κάρι
  • 40 ml ξύδι βαλσαμικό
  • 12 φιλέτα αντζούγιας σε λάδι, καλά στραγγισμένα
  • Βασιλικό ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
  • Ρίγανη φρέσκια, για το σερβίρισμα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση/Instructions
  1. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο, αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω τα σπαγγέτι και τα βράζω al dente σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία

  2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό γουόκ βάζω το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν μέχρι να καπνίσουν

  3. Ρίχνω όλα τα λαχανικά, πασπαλίζω με το κάρι και την πάπρικα και σοτάρω σε δυνατή φωτιά για 10-12 λεπτά, χωρίς να ανακατεύω

  4. Απλά ανακινώ τακτικά το γουόκ μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν τα λαχανικά αλλά όχι εντελώς, θέλω να παραμείνουν τραγανά

  5. Σβήνω με το ξύδι, αλατοπιπερώνω και ανακινώ δυνατά

  6. Μόλις βράσει το σπαγγέτι, με μια λαβίδα το μεταφέρω από τη κατσαρόλα στο γουόκ

  7. Ανακινώ καλά το τηγάνι και προσθέτω τις αντζούγιες

  8. Αποσύρω από τη φωτιά και πασπαλίζω με τον βασιλικό και τη ρίγανη

  9. Σερβίρω αμέσως

Σας ευχαριστώ!