Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σουβλάκια με σκουμπρί, μανιτάρια και ντοματίνια

Σουβλάκια με σκουμπρί, μανιτάρια και ντοματίνια
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 10 λεπ Rest Time: 30 λεπ Total Time: 55 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 400 γρ. φιλέτο από καπνιστό σκουμπρί κονσέρβας, κομματιασμένο με το χέρι σε μέτρια κομμάτια
  • τα φυλλαράκια από 1 κλαράκι φρέσκο δεντρολίβανο (αποφύγετε το ξερό και, αν δεν βρείτε φρέσκο, αντικαταστήστε το με 8 – 10 φρέσκα φυλλαράκια δυόσμου, ψιλοκομμένα)
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 500 γρ. φρέσκα άσπρα μανιτάρια, μεγάλου μεγέθους, καλά καθαρισμένα με ένα νοτισμένο πανάκι
  • 12 ντοματίνια
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού σπιτική σάλτσα ντομάτας ή καλής ποιότητας έτοιμη
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα κομμάτια από το σκουμπρί, το δεντρολίβανο, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, ελάχιστο αλάτι και άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύω απαλά για να μην διαλυθεί το σκουμπρί και αφήνω το μείγμα κατά μέρος για 30 λεπτά, για να μαριναριστεί.

  2. Ανακατεύω απαλά για να μην διαλυθεί το σκουμπρί και αφήνω το μείγμα κατά μέρος για 30 λεπτά, για να μαριναριστεί

  3. Προθερμαίνω το γκριλ σε δυνατή φωτιά. Παίρνω 8 καλαμάκια για σουβλάκια και περνάω εναλλάξ στο καθένα από 3 ντοματίνια, 4 - 5 μανιτάρια και μερικά κομμάτια από σκουμπρί. Βάζω τα σουβλάκια πάνω στη σχάρα του φούρνου και την τοποθετώ σε ένα από τα ψηλά ράφια του φούρνου. Κάτω από τη σχάρα στρώνω ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτου για να πέσουν εκεί τυχόν υγρά από το ψήσιμο.

  4. Ψήνω τα σουβλάκια για 8 - 10 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να ζαρώσουν οι φλούδες από τα ντοματίνια και να ροδίσουν ελαφρώς τα μανιτάρια.
    Τα σερβίρω αμέσως, συνοδεύοντας με τη σάλτσα ντομάτας.

Keywords: σουβλάκια με σκουμπρί

Σας ευχαριστώ!