- 1.000 -1.200 γρ. σουπιές φρέσκες ή κατεψυγμένες, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
- 1 φύλλο δάφνης
- 200 ml ελαιόλαδο
- 6 – 7 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 κιλό φρέσκο σπανάκι, χωρίς τα χονδρά κοτσάνια, καθαρισμένο, πλυμένο και καλά στεγνωμένο
- ½ κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
- 1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα κοτσάνια)
- 1 ματσάκι μάραθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα κοτσάνια)
- χυμός από ½ λεμόνι
- 2 κουτ. σούπας μαύρες σταφίδες (προαιρετικά)
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι