Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σουπιές με σπανάκι

Σουπιές με σπανάκι
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 40 λεπ Cook Time: 1 ώρα Total Time: 1 ώρα 40 λεπτά.
Servings 6
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 1.000 -1.200 γρ. σουπιές φρέσκες ή κατεψυγμένες, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 6 – 7 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κιλό φρέσκο σπανάκι, χωρίς τα χονδρά κοτσάνια, καθαρισμένο, πλυμένο και καλά στεγνωμένο
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
  • 1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα κοτσάνια)
  • 1 ματσάκι μάραθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα κοτσάνια)
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας μαύρες σταφίδες (προαιρετικά)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. blankΣε μια μέτρια κατσαρόλα βάζω το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω τις σουπιές και τις σοτάρω για 3-4 λεπτά. Προσθέτω περίπου 1 λίτρο νερό, χαμηλώνω τη φωτιά και μαγειρεύω τη σουπιά για 50 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά. Κατά τη διάρκεια του βρασμού, ελέγχω μήπως μειωθούν τα υγρά, και αν χρειαστεί, συμπληρώνω, ζεστό νερό. Μετά τα 50 λεπτά βρασμού, τα υγρά θα πρέπει να μισοκαλύπτουν την σουπιά. Αν δω ότι είναι περισσότερο, δυναμώνω τη φωτιά ώστε να μειωθούν κι άλλο.
  2. blankΠροσθέτω το σπανάκι, τα μυρωδικά, το κύμινο, τις σταφίδες, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω να πέσει ο όγκος των χορταρικών και μαγειρεύω για 10 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά, ραντίζω με το χυμό λεμονιού και ανακινώ την κατσαρόλα.
Keywords: σουπιες σπανακι

Σας ευχαριστώ!