Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σορμπέ φράουλας με γρεναδίνη

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Rest Time: 3 ώρα Total Time: 3 ώρες 15 λεπτά.
Servings 6
Best Season Καλοκαίρι
Υλικά
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 600 γρ. φράουλες ώριμες και γερές
  • 220 γρ. ζάχαρη άσπρη κρυσταλλική
  • 220 γρ. νερό
  • 1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 1 κουτ. γλυκού μπράντι
  • 1 κουτ. γλυκού γρεναδίνη
Εκτέλεση
    Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
  1. blankΚαθαρίζω τις φράουλες από τα κοτσανάκια και τις πλένω καλά. Τις κόβω σε κομματάκια και τις ραντίζω με το λεμόνι και το μπράντι. Τις λιώνω στο μπλέντερ.
  2. blankΣε μια κατσαρόλα βράζω το νερό με τη ζάχαρη ανακατεύοντάς το. Το αφήνω να βράσει για 4΄ λεπτά. Το αφήνω να κρυώσει. Όταν κρυώσει, ανακατεύω τον πολτό της φράουλας με το σιρόπι.
  3. blankΠροσθέτω τη γρεναδίνη και τα χτυπάω με το μίξερ όλα μαζί. Βάζω το σορμπέ στην παγωτομηχανή να χτυπηθεί και να δέσει, για 35΄ λεπτά. Σας συμβουλεύω να ακολουθήσετε τις οδηγίες χρήσεως της συσκευής.
  4. blankΑν δεν υπάρχει παγωτομηχανή, το αφήνω στην κατάψυξη για 40΄ λεπτά, το ξαναχτυπάω με το μίξερ και το αφήνω στην κατάψυξη για 2 ώρες.
  5. Το σερβίρω βγάζοντάς το σε μπαλίτσες, σε κολονάτο ποτήρι του μαρτίνι, γαρνιρισμένο με φρέσκες φράουλες ή και με φρέσκα φύλλα μέντας.

Keywords: σορμπε φραουλας γρεναδινη

Σας ευχαριστώ!