Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σορμπέ σαμπάνιας με λεμόνι

Σορμπέ σαμπάνιας με λεμόνι
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cuisine
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 8 λεπ Rest Time: 4 ώρα Total Time: 4 ώρες 8 λεπτά.
Servings 6
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 2 φλιτζ. τσαγιού σαμπάνια (μπορείτε να επιλέξετε από τα αφρώδη ελληνικά κρασιά, που είναι θαυμάσια, αλλά πάντα ανοιχτού χρώματος)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού χυμό λεμόνι, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 1 φλιτζ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι, κατά προτίμηση βιολογικό
  • κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού, κατά προτίμηση βιολογικό
  • φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άσπρη κρυσταλλική
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. γλυκού τζιν
Εκτέλεση
    Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
  1. blank

    Σε μια κατσαρόλα βράζω για 1-2 λεπτά τη σαμπάνια, τη ζάχαρη, το μέλι και το ξύσμα. Μόλις κρυώσουν, ανακατεύω τα υλικά με τους χυμούς του λεμονιού, του πορτοκαλιού και το τζιν.

  2. blankΤα ανακατεύω ξανά όλα μαζί και τα αφήνω στην κατάψυξη για 3 ώρες. Αν υπάρχει σορμπετιέρα – παγωτομηχανή, μεταφέρω το σορμπέ σ’ αυτή να παγώσει και να πήξει, για 45΄ λεπτά. Σας συμβουλεύω να διαβάσετε προσεχτικά τις οδηγίες χρήσεως της συσκευής. Στη συνέχεια, το τοποθετώ στο ειδικό σκεύος φύλαξης στην κατάψυξη.
  3. blankΑν δεν υπάρχει παγωτομηχανή, το αφήνω για 1 ώρα και 30΄λεπτά στην κατάψυξη και μετά το ξαναχτυπώ με το μίξερ. Το ξαναβάζω στην κατάψυξη για 2 ώρες. Στη συνέχεια το ξαναχτυπάω για να γίνει πιο αφράτο. Το αφήνω στην κατάψυξη για 4 ώρες.
Keywords: σορμπε σαμπανιας λεμονι

Σας ευχαριστώ!