2 φλιτζ. τσαγιού σαμπάνια (μπορείτε να επιλέξετε από τα αφρώδη ελληνικά κρασιά, που είναι θαυμάσια, αλλά πάντα ανοιχτού χρώματος)
1 φλιτζ. τσαγιού χυμό λεμόνι, κατά προτίμηση βιολογικό
1 φλιτζ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι, κατά προτίμηση βιολογικό
1½ κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού, κατά προτίμηση βιολογικό
1½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άσπρη κρυσταλλική
2 κουτ. σούπας μέλι
1 κουτ. γλυκού τζιν
Εκτέλεση
Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
Σε μια κατσαρόλα βράζω για 1-2 λεπτά τη σαμπάνια, τη ζάχαρη, το μέλι και το ξύσμα. Μόλις κρυώσουν, ανακατεύω τα υλικά με τους χυμούς του λεμονιού, του πορτοκαλιού και το τζιν.
Τα ανακατεύω ξανά όλα μαζί και τα αφήνω στην κατάψυξη για 3 ώρες. Αν υπάρχει σορμπετιέρα – παγωτομηχανή, μεταφέρω το σορμπέ σ’ αυτή να παγώσει και να πήξει, για 45΄ λεπτά. Σας συμβουλεύω να διαβάσετε προσεχτικά τις οδηγίες χρήσεως της συσκευής. Στη συνέχεια, το τοποθετώ στο ειδικό σκεύος φύλαξης στην κατάψυξη.
Αν δεν υπάρχει παγωτομηχανή, το αφήνω για 1 ώρα και 30΄λεπτά στην κατάψυξη και μετά το ξαναχτυπώ με το μίξερ. Το ξαναβάζω στην κατάψυξη για 2 ώρες. Στη συνέχεια το ξαναχτυπάω για να γίνει πιο αφράτο. Το αφήνω στην κατάψυξη για 4 ώρες.