Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σολομός στο χαρτί με μουστάρδα

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 30 λεπ Total Time: 1 ώρα
Servings 4
Υλικά
  • 4 φιλέτα σολομού (ή άλλου ψαριού της αρεσκείας μας), φρέσκου ή κατεψυγμένου, βάρους περίπου 200 γρ. το καθένα
  • 2 μεγάλα καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, κομμένα στη μέση κατά μήκος και στη συνέχεια σε λεπτά μπαστουνάκια σαν σπιρτόξυλα, μήκους περίπου 8 εκ. (ή χονδροτριμμένα)
  • 1 μεγάλο πράσο (το λευκό μέρος), κομμένο κατά μήκος στη μέση και στη συνέχεια σε πολύ λεπτές λωρίδες, σαν σπιρτόξυλα, μήκους περιπου 8 εκ. (ή χονδροτριμμένο)
  • 1 μαραθόριζα, καθαρισμένη από τις σκληρές ίνες, τριμμένη στη χονδρή πλευρά του τρίφτη
  • 4 κουτ. σούπας μουστάρδα της αρεσκείας μας
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • 1 κουτ. σούπας πετιμέζι (ή μέλι)
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού άνηθο, ψιλοκομμένο (χωρίς τα χονδρά κοτσάνια)
  • αλάτι
  • ½ κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένα ανάμεικτα πιπέρια (ροζ, πράσινο, μαύρο)
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Σε ένα μπολ βάζω τα καρότα, το πράσο και τη μαραθόριζα και ανακατεύω καλά με τα χέρια. Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύω καλά τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το πετιμέζι (ή το μέλι), το ελαιόλαδο, τον άνηθο, αλάτι και τα πιπέρια.

  2. Κόβω 4 μεγάλα τετράγωνα κομμάτια λαδόκολλας. Στο κέντρο κάθε κομματιού απλώνω από μία στρώση λαχανικών και επάνω ακουμπάω από ένα φιλέτο ψαριού. Περιχύνω με το μείγμα μουστάρδας. Τυλίγω κάθε λαδόκολλα σε πακέτο, σαν φάκελο, και τα βάζω σε ένα μεγάλο ταψί, με τη διπλωμένη πλευρά προς τα κάτω.

  3. Ψήνω τα πακέτα για 30 λεπτά. Βάζω από ένα πακέτο σε κάθε πιάτο για το ανοίξει ο καθένας στο πιάτο του χωρίς να χαθούν οι νόστιμοι χυμοί.

Keywords: σολομος στο χαρτι με μουσταρδα

Σας ευχαριστώ!