Λαδώνω ελαφρώς ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 26 - 28 εκ. Ανοίγω τη ζύμη μπριζέ σε φύλλο πάχους ½ εκ. και το στρώνω στη φόρμα (ή στο ταψάκι), καλύπτοντας καλά και τα τοιχώματα. Κόβω τα περισσεύματα ζύμης με ένα μαχαιράκι. Με ένα πιρούνι τρυπάω τη ζύμη σε διάφορα σημεια, την καλύπτω με διάφανη μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο, μεχρι να ετοιμάσω την υπόλοιπη συνταγή.
Πλένω και στεγνώνω καλά όλα τα χόρτα και στη συνέχεια τα ψιλοκόβω.
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τους κύβους σολομού, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τους βγάζω προσεκτικά με μια τρυπητή κουτάλα και τους αφήνω να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Καθαρίζω την κατσαρόλα και ρίχνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Το ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά και ρίχνω όλα τα ψιλοκομμένα χόρτα καθώς και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα αλατοπιπερώνω και τα σοτάρω για 5 - 6 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαραθούν. Σβήνω με το χυμό πορτοκαλιού και το νερό και τα μαγειρεύω με ξεσκέπαστη κατσαρόλα, για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσουν από τα υγρά, αλλά να μην κολλήσουν. Τα στραγγίζω σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνω να κρυώσουν.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το σύρμα τα αυγά με το γάλα, μέχρι να ενωθούν. Προσθέτω το γιαούρτι, το τριμμένο έμμενταλ, το τζίντζερ, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά. Ρίχνω το μείγμα στην κατσαρόλα με τα χόρτα, προσθέτω και το σολομό και ανακατεύω απαλά.
Βγάζω το ταψάκι από το ψυγείο, αφαιρώ τη διάφανη μεμβράνη και αδειάζω τη γέμιση στη ζύμη, απλώνοντας την ομοιόμορφα. Την ψήνω για 40 λεπτά.
Βγάζω την πίτα από το φούρνο, την πασπαλίζω αμέσως με τα ξύσματα λεμονιού και πορτοκαλιού και την αφήνω να κρυώσει για 5 λεπτά. Την βγάζω προσεκτικά από το ταψάκι και την αφήνω να κρυώσει εντελώς επάνω σε μια κρύα σχάρα ώστε και να στεγνώσει και η ζύμη για να μην λασπώσει.
Σας ευχαριστώ!