Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σοκολατόπιτα… για μεγάλα παιδιά!

Σοκολατόπιτα... για μεγάλα παιδιά!
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 30 λεπ Rest Time: 12 ώρα Total Time: 12 ώρες 50 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
    Για τη σοκολατόπιτα
  • 200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
  • 200 γρ. βούτυρο,  κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • ελάχιστο αλάτι
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 70 γρ. ζάχαρη απλή, κρυσταλλική
  • 5 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, μεγάλου μεγέθους
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • Για το γλάσο
  • 150 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
  • 75 γρ. βούτυρο, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 100 ml ουίσκι (ή σκούρο ρούμι ή κονιάκ)
Εκτέλεση
    Από την προηγούμενη ημέρα
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Στρώνω με λαδόκολλα ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 24 - 26 εκ.

  2. Σε ένα μπεν μαρί (δηλαδή σε μια μικρή κατσαρόλα, στερεωμένη επάνω από μία μεγαλύτερη στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό), βάζω τη σπασμένη κουβερτούρα και το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) και τα ζεσταίνω, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσουν και να γίνουν ένα βελούδινο σοκολατένιο μείγμα. Προσθέτω ελάχιστο αλάτι, τη ζάχαρη άχνη και την κρυσταλλική και ανακατεύω με το σύρμα, μέχρι να ενωθούν. Στη συνέχεια προσθέτω ένα-ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Τέλος, ρίχνω το κορν φλάουρ, ανακατεύω καλά και αδειάζω το μείγμα αυτό στο ταψάκι.

  3. Ψήνω τη σοκολατόπιτα για 30 λεπτά και την αφήνω να κρυώσει καλά. Τη μεταφέρω σε μια πιατέλα, την καλύπτω καλά με διάφανη μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο για όλο το βράδυ (ή για 12 ώρες).

  4. Για το γλάσο (το ετοιμάζω την επόμενη ημέρα ή 2 – 3 ώρες πριν το σερβίρισμα)
  5. Στο μπεν μαρί λιώνω την κουβερτούρα με το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) και προσθέτω το ποτό. Ανακατεύω καλά για να ενωθούν πλήρως τα υλικά και αποσύρω από τη φωτιά. Αφήνω το γλάσο να κρυώσει ελαφρώς.

  6. Βγάζω τη σοκολατόπιτα από το ψυγείο και την ακουμπάω σε μια σχάρα, τοποθετημένη πάνω σε μια μεγάλη λαδόκολλα. Την περιχύνω παντού με το ζεστό (όχι καυτό) γλάσο, την αφήνω κατά μέρος για 5 λεπτά και σερβίρω.

Keywords: σοκολατόπιτα, για μεγάλα παιδιά!

Σας ευχαριστώ!