Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Soft Cookies με σταγόνες σοκολάτας και καραμέλα γάλακτος

Soft Cookies με σταγόνες σοκολάτας και καραμέλα γάλακτος
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 12 λεπ Total Time: 22 λεπτά.
Servings 20
Υλικά
  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Δάκου
  • 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κύβους
  • 180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 130 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
  • 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας και λίγες επιπλέον για την επιφάνεια
  • 100 γρ. καραμέλες γάλακτος, ψιλοκομμένες και λίγες επιπλέον για την επιφάνεια
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C στις αντιστάσεις. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου και την αφήνω στην άκρη. Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι.

  2. Βάζω τους κύβους βουτύρου στον κάδο της κουζινομηχανής και προσθέτω τις ζάχαρες και τη βανίλια. Χτυπάω με το σύρμα για 5-7 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτω τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να γίνει το μείγμα κρεμώδες και αφράτο. Χαμηλώνω την ένταση της κουζινομηχανής και προσθέτω το αλεύρι, τις σταγόνες σοκολάτας και τις καραμέλες και χτυπάω μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.

  3. Με ένα σκουμπ παγωτού, παίρνω μικρές ποσότητες ζύμης και τις αραδιάζω στην λαμαρίνα αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους. (Προσοχή, δεν πατάμε τη ζύμη για να πλατύνει). Σκορπίζω λίγες σταγόνες σοκολάτας και λίγες καραμέλες γάλακτος και ψήνω τα cookies για 12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
    Βγάζω τη λαμαρίνα από το φούρνο και τα αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν.

Keywords: soft cookies, μπισκότα, καραμέλα γάλακτος, σοκολάτα, για παιδιά, γρήγορο,

Σας ευχαριστώ!