Print Options:

Soft cookies με δύο χρώματα σοκολάτας

Ratings 5 from 1 votes
Cooking Method
Time
Prep Time: 20 min Cook Time: 7 min Rest Time: 1 hour Total Time: 1 hr 27 mins
Servings 18
Υλικά
  • 225 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 185 γρ. ζάχαρη καστανή Fytro
  • 110 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κουτ. σούπας έτοιμο καφέ (υγρό)
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 480 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Γιώτης
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ Γιώτης
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κουβερτούρα σε σταγόνες, Γιώτης
  • ½ φλιτζ. τσαγιού σοκολάτα με γεύση φράουλα σε σταγόνες, Γιώτης
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τις ζάχαρες και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Προσθέτουμε τον καφέ εσπρέσσο, τη βανίλια, το μέλι και τα αυγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 5 λεπτά.

  2. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα μέσα στο μπολ με την κρέμα. Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μίγμα. Προσθέτουμε τις σοκολάτες και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενσωματωθούν. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα.

  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C.
    Παίρνουμε λίγη ζύμη (σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού) και πλάθουμε σε μπαλίτσες. τις τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους. Αν δεν χωράνε όλα ψήνουμε σε 2 δόσεις.
    Ψήνουμε στο φούρνο για 6-7 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα μεταφέρουμε σε σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Keywords: soft cookies με δύο χρώματα σοκολάτας

Σας ευχαριστώ!