Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σικορέ στο φούρνο με πορτοκάλι και μήλο

Σικορέ στο φούρνο με πορτοκάλι και μήλο
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 30 λεπ Total Time: 50 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 4 σικορέ
  • 2 πορτοκάλια ακέρωτα, βιολογικά
  • 2 μήλα κόκκινα
  • 50 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το ψήσιμο
  • Χυμό από 1 μεγάλο πορτοκάλι
  • 1 κουτ. σούπας μαραθόσπορους, κοπανισμένους
  • 150 γρ. μπέικον, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 50 ml πετιμέζι, για το σερβίρισμα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Ρίχνω τα σικορέ σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει και τα βράζω για 15 λεπτά (al dente). Τα βγάζω με μια τσιμπίδα και τα ακουμπάω σε ένα ξύλο κοπής.

  2. Βάζω ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και ζεσταίνω το βούτυρο με το ελαιόλαδο. Κόβω τα σικορέ κατά μήκος στη μέση και μόλις κάψει το βούτυρο τα τοποθετώ με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω μέχρι να καψαλιστούν οι άκρες τους και τα μεταφέρω αμέσως σε ένα ταψάκι. Πλένω καλά τα πορτοκάλια και τα μήλα χωρίς να τα ξεφλουδίσω, τα κόβω σε σκελίδες, αφαιρώ τους πυρήνες και τα «σφηνώνω» ανάμεσα στα σικορέ. Περιχύνω με το χυμό πορτοκάλι και λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζω με αλάτι, πιπέρι και τους μαραθόσπορους. Ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά.

  3. Σκουπίζω με λίγο χαρτί κουζίνας το τηγάνι που καψάλισα τα σικορέ και σοτάρω το μπέικον μέχρι να ροδίσει.

  4. Σικορέ στο φούρνο με πορτοκάλι και μήλο

    Βγάζω τα σικορέ από το φούρνο, ραντίζω με το πετιμέζι και σκορπίζω το μπέικον. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: σικορέ στο φούρνο πορτοκάλι μήλο

Σας ευχαριστώ!