Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σφολιατογλυκάκια πανεύκολα

Σφολιατογλυκάκια πανεύκολα
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 5 λεπ Cook Time: 15 λεπ Total Time: 20 λεπτά.
Servings 45
Υλικά
  • 3 φύλλα φρέσκο φύλλο σφολιάτα ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 100 γρ. μαρμελάδα μύρτιλο
  • 60 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. ταχίνι
  • 60 γρ. φυστίκια, χοντροσπασμένα
  • 100 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου.

  2. Ανοίγω το πρώτο φύλλο σφολιάτας στον πάγκο της κουζίνας και το αλείφω σε όλη την επιφάνεια με τη μαρμελάδα μύρτιλο. Σκορπίζω την σοκολάτα και τυλίγω από την μακριά πλευρά σε σφιχτό ρολό. Κόβω με ένα κοφτερό μαχαίρι σε 12-15 ροδέλες πάχους 1-1½ εκ. Μεταφέρω τις ροδέλες στη λαμαρίνα και αλείφω με χτυπημένο αυγό.

  3. Ψήνω τα σφολιάτακια για 15-18 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με το ταχίνι και τα φυστίκια και τέλος το τρίτο φύλλο με τη μαρμελάδα πορτοκάλι.

Keywords: σφολιατογλυκάκια πανεύκολα

Σας ευχαριστώ!