Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σφολιατάκια στριφτά με φυστικοβούτυρο

Σφολιατάκια στριφτά με φυστικοβούτυρο
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 12 λεπ Total Time: 27 λεπτά.
Servings 12
Υλικά
  • 2 φύλλα φρέσκο φύλλο σφολιάτα, Ζύμη Ψαχνών
  • 300 γρ. φυστικοβούτυρο απαλό ή crunchy
  • 80 γρ. μπισκότα, τριμμένα
  • Λίγο γάλα για το άλειμμα
  • Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 220°C αερόθερμο και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί, 2 λαμαρίνες του φούρνου.

  2. Ανοίγω το πρώτο φύλλο σφολιάτας (αφήνοντας το χαρτί της σφολιάτας στο κάτω μέρος). Με τη βοήθεια του πλάστη, ανοίγω λίγο τη σφολιάτα για να ισιώσει. Απλώνω σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας το φυστικοβούτυρο και πασπαλίζω με τα τριμμένα μπισκότα.

  3. Σκεπάζω με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και πιέζω να κολλήσει καλά. Με ένα μαχαίρι κόβω σε λεπτές λωρίδες. Πιάνω τις άκρες της κάθε λωρίδας, την στρίβω και κατόπιν τυλίγω σε σπείρα. Μεταφέρω τα σφολιατάκια στις λαμαρίνες, αλείφω με λίγο γάλα και ψήνω στο φούρνο για 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.

Note

Αν θέλετε μπορείτε να σερβίρετε τα σφολιατίνια με μια σάλτσα καραμέλας.

Keywords: Σφολιατάκια,στριφτά,με,φυστικοβούτυρο

Σας ευχαριστώ!