Print Options:

Σφέλα «φακελωμένη» με διάφορους σπόρους

Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 20 mins Cook Time: 30 mins Total Time: 50 mins
Servings 10
Υλικά
  • 10 τετράγωνα κομμάτια σφέλα πάχους 1 εκ., περίπου 8x8 εκ.
  • 5 φύλλα κρούστας
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 100 γρ. διάφοροι σπόροι (κολοκυθόσπορος, ηλιόσπορος, λιναρόσπορος κ.λπ.)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λιναρόσπορος, για την επιφάνεια
  • μέλι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Στρώνω τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας. Κόβω τα φύλλα κρούστας από τη στενή πλευρά σε δύο ίσες λωρίδες. Αλείφω την πρώτη λωρίδα φύλλου με ελαιόλαδο, πασπαλίζω με τους σπόρους και τοποθετώ ένα κομμάτι τυριού. Πασπαλίζω με πιπέρι, διπλώνω το φύλλο σε μικρό, τετράγωνο «πακέτο» και το μεταφέρω στη λαμαρίνα.

  2. Συνεχίζω μέχρι να τελειώσω με όλα τα υλικά. Αλείφω τα πακετάκια με ελαιόλαδο και πασπαλίζω με λιναρόσπορο. Ψήνω στο φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
    Βγάζω τα πιτάκια σε ένα ξύλο κοπής και ενώ είναι ακόμη ζεστά, ραντίζω με μέλι.

Note

Η συνταγή είναι από το έντυπο συνταγών με τίτλο:
Η ΛΑΚΩΝΙΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΚΩΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ 2023
Μια παραγωγή του Επιμελητηρίου Λακωνίας και του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΠΑΡΝΩΝΑ ΑΕ

Keywords: σφέλα, φύλλο κρούστας, κολοκυθόσπορος, μέλι, ηλιόσπορος, πιτάκια, τυροπιτάκια,
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/sfela-fakelomeni-me-diaforous-sporous/

Σας ευχαριστώ!