DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μοναδική πρόταση για scones της Ντίνας Νικολαου! Πρόκειται για γλύκισμα που θυμίζει κέικ, λίγο αφράτο ψωμί, λίγο τσουρέκι. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά και φρέσκα φρούτα αυξάνεται η διατροφική αξία τους και μπορούμε να τα εντάξουμε στη διατροφή μας. Συγκεκριμένα, τα μύρτιλα που επιλέγει η αγαπημένη μας Ντίνα, είναι μια εξαιρετική πηγή σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C, Α και Ε, βήτα καροτίνη, κάλιο, μαγνήσιο και φωσφόρο. Ένα φλιτζάνι παρέχει περίπου το 15% των φυτικών ινών και το 25% της βιταμίνης C που χρειάζεται ο μέσος ενήλικα ενώ ταυτόχρονα περιέχει σημαντική ποσότητα σε ανθοκυανιδίνες, οι οποίες του δίνουν το χαρακτηριστικό του μπλε χρώμα. Από την άλλη, η παρουσία του βουτύρου στη συνταγή την «αποθεώνει» διατροφικά με δεδομένη την πολύ υψηλή περιεκτικότητα του στη ζωτική για το ανοσοποιητικό βιταμίνη D, σε βιταμίνη Α για πιο υγιές δέρμα και μαλλιά και βέβαια σε ασβέστιο για γερά οστά. Ο συνδυασμός του ασβεστίου με τη βιταμίνη D εκτός από το γεγονός ότι περιορίζει τον κίνδυνο της οστεοπόρωσης συμβάλει και στη διαμόρφωση ενός πολύ ισχυρού ανοσοποιητικού.