Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σαρλότ με ροζ σοκολάτα και κόκκινα φρούτα

Σαρλότ με ροζ σοκολάτα και κόκκινα φρούτα
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cuisine
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Rest Time: 4 ώρα Total Time: 4 ώρες 15 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
    Για την σαρλότ
  • 28-30 μίνι σαβαγιάρ ροζ ή κλασσικά λευκά
  • Για τη μους
  • 200 γρ. σοκολάτα ροζ
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος, κρύα
  • 2 φύλλα ζελατίνης, διαλυμένα σε 3 κουταλιές ζεστό γάλα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε ελαφριά σαντιγί
  • Για το σερβίρισμα
  • Μύρτιλα
  • Φράουλες
  • Φραγκοστάφυλα
Εκτέλεση
    Για τη μους
  1. Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζω τις ζελατίνες να μαλακώσουν. Τις στύβω καλά και τις διαλύω στο ζεστό γάλα.

  2. Βάζω την κρύα κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνω καλά (όχι να βράσει). Σπάω τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια σε ένα μπολ και ρίχνω την ζεστή κρέμα. Αφήνω για 1 λεπτό για να αρχίσει να λιώνει η σοκολάτα και ανακατεύω καλά με ένα σύρμα. Προσθέτω τη διαλυμένη ζελατίνη με το γάλα και ανακατεύω. Αφήνω τη σοκολάτα να κρυώσει για μισή ώρα. Με ένα κουτάλι ρίχνω λίγη λίγη την σαντιγί στο μίγμα της σοκολάτας και ανακατεύω με πολύ απαλές κινήσεις.

  3. Συναρμολόγηση
  4. Παίρνω 4 μικρές φόρμες για σαρλότ ή 4 ατομικά μπολάκια και τα καλύπτω με μεμβράνη. Τοποθετώ γύρω γύρω μικρά σαβαγιάρ το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να καλύψω τελείως τα πλάγια του σκεύους. Γεμίζω στο κέντρο με μους ροζ σοκολάτας και σκεπάζω με 1-2 μπισκοτάκια σαβαγιάρ. Καλύπτω με τη μεμβράνη που περισσεύει από το σκεύος. Αφήνω στο ψυγείο για 4-5 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά η μους.

  5. Για το σερβίρισμα
  6. Σαρλότ με ροζ σοκολάτα και κόκκινα φρούτα

    Ξεφορμάρω τις μικρές σαρλότ με τη βοήθεια της μεμβράνης και στολίζω με φρέσκα κόκκινα φρούτα.

Keywords: σαρλότ μίνι ροζ σοκολάτα κόκκινα φρούτα

Σας ευχαριστώ!