Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω πολύ καλά τις πολτοποιημένες σαρδέλες, τον πουρέ πατάτας, το ελαιόλαδο, τον άνηθο, τις λιαστές ντομάτες και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάζω το μπολ και το βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα, για να σφίξει ελαφρώς το μείγμα και να πλάθεται εύκολα.
Το πλάθω σε μπαλίτσες με μέγεθος μικρού καρυδιού. Ρίχνω τα τριμμένα αμύγδαλα σε ένα πιάτο και περνάω εκεί τα τρουφάκια σαρδέλας. Τα σερβίρω αμέσως.
Σας ευχαριστώ!