Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σάμαλι

Σάμαλι
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 40 λεπ Rest Time: 2 ώρα Total Time: 3 ώρες
Servings 14
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
    για το σάμαλι
  • 800 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουτ. γλυκού αμμωνία, σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού μαστίχα, κοπανισμένη σε σκόνη
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γρ. βούτυρο μαλακωμένο + λίγο επιπλέον για το άλειμμα του ταψιού
  • 400 γρ. νερό
  • 1 κάψουλα βανίλια
  • για το σιρόπι
  • 600 γρ. νερό
  • 900 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. γλυκόζη
Εκτέλεση
    Για το σιρόπι
  1. Σε μια κατσαρόλα, βάζω όλα τα υλικά μαζί και τα βράζω για 10 λεπτά. Αφήνω το σιρόπι να κρυώσει καλά.

  2. Για το σάμαλι
  3. Βάζω στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά για το σάμαλι, μαζί και χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά.
    Αφήνω το μίγμα στην άκρη, για 2 ώρες μέχρι να φουσκώσει το σιμιγδάλι.

  4. Αλείφω με λίγο βούτυρο ένα ταψί 20x30 εκ.  και αδειάζω όλο το μίγμα. Στρώνω με μια σπάτουλα και ψήνω το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινήσει.

  5. Σάμαλι

    Αποσύρω από το φούρνο και σιροπιάζω αμέσως (ζεστό γλυκό, κρύο σιρόπι).

Keywords: σαμαλι

Σας ευχαριστώ!