Χαράζω σταυρωτά τις ντοµάτες στο κάτω µέρος και τις βυθίζω σε ένα µπολ µε βραστό νερό για 15 - 20 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια τις βγάζω και αφαιρώ τη φλούδα τους µε ένα µικρό µαχαίρι ή µε το χέρι. Τις κόβω κάθετα στα δύο και µε ένα κουταλάκι του γλυκού αφαιρώ τα σπόρια και το χυµό τους. Ψιλοκόβω τη σάρκα τους.
Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε µια κατσαρόλα και σοτάρω σε µέτρια φωτιά τα ψιλοκομμένα κρεµµύδια και τις σκελίδες σκόρδου µέχρι να µαλακώσουν (προσέχω να μην ροδίσει το σκόρδο γιατί πικρίζει). Προσθέτω τις ψιλοκομμένες ντοµάτες, ανακατεύω καλά και αφήνω να πάρουν µια βράση. Χαµηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω για περίπου 50 - 60 λεπτά µέχρι να εξατµιστούν τα πολλά υγρά (θα πρέπει να µειωθούν περίπου στο µισό). Προσθέτω αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω. Λίγο πριν αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω στη σάλτσα τη ρίγανη (ή το µαϊντανό).
Αφήνω τη σάλτσα να κρυώσει και έπειτα την αδειάζω σε ένα αποστειρωμένο γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς. Τη φυλάω σε σκοτεινό ντουλάπι, αλλά μετά το άνοιγμα του κάθε βάζου τη διατηρώ στο ψυγείο για 1 εβδομάδα. Γι αυτό είναι προτιμότερο να τη μοιράζω σε πολλά και μικρά βαζάκια.
Σας ευχαριστώ!