Print Options:

Σαλάτα πράσινη με μαραθόριζα και ντρέσινγκ εσπεριδοειδών

Σαλάτα πράσινη με μαραθόριζα και ντρέσινγκ εσπεριδοειδών
Ratings 5 from 1 votes
Courses
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 20 mins Total Time: 20 mins
Servings 4
Best Season Suitable throughout the year
Υλικά
    Για τη σαλάτα
  • τα φύλλα από 2 ματσάκια ρόκα, χονδροκομμένα
  • 2 ματσάκια μυρώνια, χονδροκομμένα
  • 1 μαραθόριζα, καθαρισμένη από τα εξωτερικά φύλλα και τις σκληρές ίνες και τριμμένη στον τρίφτη
  • 2 κλωνάρια σέλερι, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, τριμμένα
  • Για το ντρέσινγκ εσπεριδοειδών
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα της αρεσκείας σας
  • 3 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml) χυμός πορτοκαλιού ή μανταρινιού
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι και 1 ακέρωτο πορτοκάλι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml) ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
    Για το ντρέσινγκ
  1. Σε ένα γυάλινο βαζάκι με βιδωτό καπάκι βάζω όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και τα χτυπάω πολύ καλά.

  2. Για τη σαλάτα
  3. Βάζω όλα τα υλικά σε μια μεγάλη σαλατιέρα και ανακατεύω με τα χέρια μου. Περιχύνω με το ντρέσινγκ, ανακατεύω και σερβίρω αμέσως.

Keywords: στα πρασινη μαραθοριζα ντρεσινγκ εσπεριδοειδων
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/salata-prasini-me-marathoriza-kai-dressing-esperidoeidon/

Σας ευχαριστώ!