Print Options:

Σαλάτα με βασιλικά σύκα, σταφύλια, μπρεζάολα και φέτα

Σαλάτα με βασιλικά σύκα, σταφύλια, μπρεζάολα και φέτα
Cooking Method
Courses
Time
Prep Time: 15 15 mins Total Time: 15 mins
Servings 4
Υλικά
  • 6-7 βασιλικά σύκα, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ρώγες από κόκκινο και λευκό σταφύλι
  • 200 γρ. σπανάκι baby
  • 6-7 λεπτοκομμένες φέτες μπρεζάολα
  • 80 γρ. φέτα, κομμένη σε κύβους
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φουντούκια
  • 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα
  • Λίγο ελαιόλαδο για το ψήσιμο
  • Για την βινεγκρέτ
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 50 ml πετιμέζι
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
  • ½ κουτ. γλυκού τζίντζερ, σκόνη
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στο γκριλ. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψάκι και το αφήνω στην άκρη.

  2. Πλένω τα σύκα, τα κόβω στα τέσσερα και τα απλώνω στο ταψάκι. Ρίχνω τα σταφύλια, τα φουντούκια και τη φέτα. Κόβω το κρεμμύδι στα τέσσερα και χωρίζω τα «φύλλα» του ένα ένα. Τα μεταφέρω κι αυτά στο ταψί και ραντίζω όλα τα υλικά με ελαιόλαδο.

  3. Ψήνω στο γκριλ για 10 λεπτά. Στα μισά του χρόνου ανακατεύω απαλά ώστε να ροδίσουν ολόγυρα.

  4. Για τη σαλάτα
  5. Πλένω το σπανάκι και το στεγνώνω καλά. Ανακατεύω όλα τα υλικά της βινεγκρέτ και ραντίζω το σπανάκι με τη μισή ποσότητα. Το μεταφέρω σε μια πιατέλα και σκορπίζω τα ψημένα υλικά. Απλώνω και την μπρεζάολα και ραντίζω με την υπόλοιπη βινεγκρέτ. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: σταφύλια

Σας ευχαριστώ!