Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σαλάτα με βαλεριάνα, απάκι κοτόπουλο και μανταρίνι

Σαλάτα με βαλεριάνα, απάκι κοτόπουλο και μανταρίνι
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Total Time: 10 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 250 γρ. απάκι κοτόπουλο
  • 200 γρ. βαλεριάνα
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • 2 μανταρίνια βιολογικά
  • 3 ραπανάκια
  • Για την βινεγκρέτ
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 50 ml πετιμέζι
  • Χυμό από 1 μανταρίνι
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C με αέρα. Απλώνω το απάκι σε μονή στρώση σε ένα φύλλο αντικολλητικό χαρτί και το σκεπάζω με ένα ακόμη. Ζεσταίνω στο φούρνο για 10 λεπτά.

  2. Βάζω σε μια μεγάλη σαλατιέρα την βαλεριάνα, τα μανταρίνια καθαρισμένα και χωρισμένα σε σκελίδες, τα ραπανάκια κομμένες σε λεπτές φέτες (ιδανικά τις κόβουμε σε μαντολίνο). Μεταφέρω το απάκι επάνω στα σαλατικά.

  3. Σαλάτα με βαλεριάνα

    Σε ένα μπολ ανακατεύω με το πηρούνι όλα τα υλικά της βινεγκρέτ και ραντίζω την σαλάτα. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: σαλάτα βαλεριάνα

Σας ευχαριστώ!